Vesti
Sport
Tipsarević ne ide na Australijan Open
26.12.2014. 20:00
Izvor: Mondo
Tipsarević ne ide na Australijan Open
Organizatori prvog grend slema sezone potvrdili su da srpski teniser povratnički nastup neće imati na njihovom turniru
Janko Tipsarević nedavno je saopštio da neće igrati na turniru u Čenaju, koji startuje 5. januara i da zbog bolesti mora da pomeri povratak na teren posle duge pauze.
Nade, koji su neki gajili da bi to mogao da uradi u velikom stilu, na Australijan Openu, ugašene su posle saopštenja organizatora prvog grend slema sezone. Iz Melburna su potvrdili da Tipsarević neće 2015. nastupati na tom turniru.
"Sa žaljenjem saopštavamo da se Janko Tipsarević povukao sa Aus Opena zbog upale pluća. Želimo mu brz oporavak", stoji na zvaničnom Twitteru turnira Australijan Opena.
Srpski teniser nagovestio je da bi na teren trebalo da se vrati u februaru, nakon što je van terena već 14 meseci. On je zbog problema i tumora koji je otkriven na peti morao dva puta na operaciju, a poslednjih nedelja vredno je trenirao kako bi se konačno vratio tenisu.
Janko je poslednji meč odigrao krajem oktobra 2013. na turniru u Valensiji, dok je poslednji put na Aus openu zabeležio 2013. kada je u četvrtom kolu ispao od Nikolasa Almagra.
Australijan Open, prvi grend slem sezone, startuje 19. januara u Melburnu.