Vesti
Sport
Stojanović angažovao advokate zbog Zvezde!
29.12.2014. 20:00
Izvor: Mondo
Stojanović angažovao advokate zbog Zvezde!
Trener koji je vratio titulu na "Marakanu" više od dugovanja razočaran odnosom aktivnog rukovodstva, jer je mesecima izbegavalo kontakt.
Slaviša Stojanović uspeo je da vrati titulu, ali ne i da zadrži mesto na klupi Crvene zvezde.
Po završetku prošle sezone i odlasku Dragana Džajića, odnosno dolasku Zvezdana Terzića u klub, crveno-beli su odlučili da se rastanu sa trenerom.
Nevešto je dato objašnjenje da se harizmatični Stojanović umorio i da ne može ponovo da se bori sa pritiskom, međutim, samo par meseci kasnije, pronašao je angažman u belgijskom Lirsu.
Kao i mnogima pre njega (igračima, trenerima i klubovima), na "Marakani" su mu ostali dužni veći deo zarada.
Dogovor je postignut da se dugovi isplate u ratama, a prva je trebalo da "legne" na račun u avgustu, druga u oktobru... To se, međutim, nije dogodilo, a MONDO saznaje da je Stojanović zbog toga rešio da tuži crveno-bele. Tačnije, ne toliko zbog novca, koliko zbog izbegavanja aktuelnih čelnika kluba da odgovore na pozive i sms poruke koje im je više puta slao.
Tek nedavno je generalni direktor Zvezdan Terzić odgovorio na sms, međutim, bez ponuđenog rešenja (čitaj: novca).
Stojanović je slučaj predao advokatima, a kakav će epilog biti videćemo. Ukoliko uskoro ne reaguju na "Marakani" jasno je da će to morati da urade pred Arbitražnom komisijom.
Jedino što je, ako se može tako nazvati, povoljno za crveno-bele u ovom slučaju, jeste da UEFA eventualni "slučaj Stojanović" neće računati za narednu sezonu, tako da ovi dugovi neće uticati na problem sa dobijanjem licence za sezonu 2015/2016.