Vesti
Žuta štampa
BEND IZ NOVOG SADA: Nećemo da pevamo pre Cece ni za petinu njenog honorara!
12.01.2015. 20:00
Izvor: Kurir
BEND IZ NOVOG SADA: Nećemo da pevamo pre Cece ni za petinu njenog honorara!
Ne bismo svirali ni da nam ponude petinu honorara glavne zvezde ovogodišnjeg dočeka po julijanskom kalendaru
Novosadski bend "Iz etičkih razloga" odbio da bude predgrupa pevačici na koncertu 13. januara.
"Zbogom, Brus Li" izdao je saopštenje u kom obaveštava javnost da je dobio, i odmah odbio, ponudu da bude predgrupa Ceci na koncertu oko kog se već podigla "frka".
"Primamljivu ponudu je "Zbogom, Brus Li" odbio iz etičkih razloga! Zbog toga se pomalo kajemo, jer to bi bila jedinstvena prilika da dotaknemo atribute velike majke, duhovno se približimo stvaraocu i eventualno svrstamo sebe u red svetih srpskih rokera", navode članovi benda.
"Mislim da se digla prašina oko transparenta na mostu i oko Facebook pobune protiv koncerta, tako da organizatori verovatno pokušavaju da nađu neki balans, ali to rade na neki čudan način. Svakako ne bismo svirali ni da nam ponude petinu honorara glavne zvezde ovogodišnjeg dočeka po julijanskom kalendaru", odlučan je Slavko, frontmen benda.
"Eventualno bismo svirali ako bi nam dozvolili da na licu mesta kažemo šta mislimo o svemu tome", a to je: "Ne bismo se bavili muzičkim ukusom i vrednošću njenog rada i njoj sličnih. Pre svega, ona je meni simbol nekih vremena koja se vraćaju, a to su devedesete.
Za Cecu, na Trgu za novu godinu, mi je prva, najblaža asocijacija - novi rat", kaže Slavko o uslovima pod kojim bi pristali da se nađu na bini pre Cece.
"Sličnu situaciju smo imali nesretne 1999. kada su nas zvali da sviramo na novosadskom trgu u okviru lakrdijaške manifestacije 'TARGET'. Taj nastup smo takođe odbili jer nam se nije pevalo dok nedužni ljudi ginu, za tuđe "ideale". Posledica toga su bili razni telefonski pozivi i sumnjivi susreti pretećeg tipa" rekao je Smuk, gitarista benda.