Vesti
Sport
"Nasilju nema mesta u košarci"
13.01.2015. 20:00
Izvor: RTS
"Nasilju nema mesta u košarci"
Košarkaški klub Crvena zvezda pridružio se inicijativi Evrolige da se meč protiv Galatasaraja iskoristi kako bi se poslala snažna poruka da nasilju nema mesta u košarci.
Kako je saopštio klub na zvaničnom sajtu, duel protiv Galatasaraja u trećem kolu Top16 faze Evrolige biće još jedna prilika da se prisetimo tragično nastradalog navijača Crvene zvezde Marka Ivkovića, ali i da želi da pošalje snažnu i zajedničku poruku da se takav tragičan događaj više nikad ne ponovi.
"Sport mora da zbližava i usrećuje ljude i košarka je mesto za uživanje koje nudi da se iskaže strast prema voljenom timu. Ipak, sva ta ljubav trebalo bi da se iskazuje uz maksimalno poštovanje protivničkog tima i njegovih igrača i navijača. Rivalitet bi morao da ostane samo na terenu, dok bi navijači trebalo da podržavaju klub na način da ne vređaju ili ponižavaju igrače ili navijače protivnika", navedeno je na klupskom sajtu.
Crveno-beli navode da klub osuđuje svaki vid nasilja, bilo da se radi o fizičkom ili verbalnom i protiv toga će se odlučno boriti kako bi se zauvek iskorenilo iz košarkaških dvorana.
Crvena zvezda je ponovo apelovala na navijače da navijaju fer i sportski, bez ubacivanja bilo kakvih predmeta na teren, upotrebe lasera i pirotehničkih sredstava i bez uzvikivanja bilo kakvih uvredljivih parola na verskoj ili nacionalnoj osnovi.
Utakmica između Crvene zvezde i Galatasaraja igra se u petak od 21 sat u Beogradskoj areni.