Vesti
Sport
Babović: Nisam hteo u Zvezdu - zbog Partizana!
14.01.2015. 20:00
Izvor: Mondo
Babović: Nisam hteo u Zvezdu - zbog Partizana!
"Najgore je kada čovek treba da se pravda", izjavio je Stefan Babović povodom davnašnjih spekulacija o potpisu za crveno-bele.
Stefan Babović po treći put u karijeri je postao član Partizana, kluba u kome je prošao sve mlađe selekcije i napravio prve korake kao profesionalac.
On je nakon odlaska iz Humske 1, leta 2006. godine, dosta "lutao" Evropom, pa se vratio u Partizan i ponovo otišao 2012.
Tokom dve i po godine, koliko je prošlo do najnovijeg povratka, više puta je dovođen u vezu sa "večitim" rivalom.
Prema nekim informacijama iz tog perioda, senzacionalni transfer bio je na pragu realizacije, ali su se isprečile Zvezdine Delije, koje navodno, nisu želele osvedočenog Grobara u crveno-belom dresu.
Stefan Babović iskoristio je priliku da na svom zvaničnom predstavljanju na stadionu Partizana kaže šta ima na tu temu...
"Najgore je kada čovek treba da se pravda. Samo ću reći da u prethodna tri prelazna roka nisam prešao u komšijski klub, jer sam sve vreme čekao Partizan".
Na drugoj strani, želeo ga je i trener Marko Nikolić, ali je ipak ostajao u Voždovcu.
"Nije bilo do mene. Imam informacije zbog čega se nisam ranije vratio u Partizan, ali ne bih o tome javno. Jesam bio želja trenera Nikolića, a nisam došao iz razloga koji nisu bili sportske prirode".
Babović je izrazio nadu da će "pobeđivati zajedno sa Partizanom", kao i ranije.
"Osećam se kao kod kuće. Najveća ambicija je osvajanje 'duple krune'. Imamo veliku prednost u odnosu na Zvezdu, iako smo umeli da prokockamo i veću".
"Što se tiče Evrope, ne treba lagati ljude. Realan domet je Liga Evrope, a plasman u Ligu šampiona bio bi fenomenalan uspeh", rekao je pošto je (ponovo) zadužio dres sa brojem 10.
"Nikada nisam voleo da pričam o svom učinku. Mogu da obećam da ću dati 100 odsto i truditi se da budem timski igrač", naveo je Babović.
O broju 10... koji je svojevremeno nasledio baš od sportskog direktora Dragana Ćirića.
"Paaa, to je maslo sportskog direktora (smeh). Jednostavno, kad je bal neka je maskembal. Kad sam već došao... imam 28 godina, ne treba opterećivati nekog mlađeg igrača. Ja nemam problem sa tim. Trudiću se da opravdam, u životu ne možeš ništa da garantuješ, ali da budeš pošten u odnosu prema poslu, da pružaš maksimum - to da".
"Kada je Ćira odlazio, ja sam nasledio tu 'desetku' i to je za mene imalo poseban značaj, baš kao i sada".
Ćirić se ubacio: "Ja sam se povukao ustvari zbog tebe" (smeh).
Sportski direktor Dragan Ćirić ocenio je da se Stefan Babović uklapa u Partizan "i po ljudskim i po fudbalskim sposobnostima".
"On je naše dete. Pokazao je u prošlosti sta znači klubu i šta ovaj klub znači njemu. Drago mi je što će naši mlađi igrači imati na koga da se ugledaju i od koga da uče. Od njega očekujemo da radi ono što najbolje zna".