Vesti
Sport
Čavić: Plivački savez je leglo korupcije i nesposobnosti
15.01.2015. 20:00
Izvor: RTS
Čavić: Plivački savez je leglo korupcije i nesposobnosti
Milorad Čavić poručio je Rusu Arkadiju Vjačaninu da dobro razmisli pre nego što donese odluku da se takmiči pod zastavom Srbije. Savez je leglo korupcije, nesposobnosti, a predsednik bi trebalo pre da se nađe u zatvoru nego da donese odluku u korist srpskog plivanja, poručio je Čavić.
Najbolji srpski plivač svih vremena Milorad Čavić poručio je Rusu Arkadiju Vjačaninu da razmisli pre nego što donese odluku da se takmiči pod zastavom Srbije.
"Razumem tvoje razloge da napustiš Rusku plivačku federaciju, ali razmisli i o drugim opcijama pre nego što budeš plivao za Srbiju. Srpski plivački savez je leglo korupcije, nesposobnosti, a predsednik bi trebalo pre da se nađe u zatvoru nego da donese odluku u korist srpskog plivanja. U ovom trenutku, Savez piše čekove, iako nema novac, i daje obećanja koja neće ispuniti. Iz tih razloga mogao bi da postaneš nomad po drugi put", napisao je Čavić na svom Tviter profilu.
Plivački savez Srbije pokrenuo je proceduru da Vjačanin dobije srpsko državljanstvo, a predmet je uz pomoć ministra omladine i sporta Vanje Udovičića poslat na rešavanje po hitnom postupku.
Vjačanin je svetski rekorder na 200 metara leđnim stilom u malim bazenima, a najveći uspeh ostvario je na Olimpijskim igrama u Pekingu 2008, gde je osvojio bronzane medalje na 100 i 200 metara leđno.
Na Evropskom prvenstvu u Budimpešti 2006. godine osvojio je dva zlata, na 100 i 200 metara leđno.