Vesti
Sport
Viktor pokorio Sidnej!
17.01.2015. 12:00
Izvor: Mondo
Viktor pokorio Sidnej!
Srpski teniser pobedio Mihaila Kukuškina za 64 minuta i stigao do druge ATP titule u karijeri.
Viktor Troicki korača ka vrhu ATP liste u čizmicama od sedam milja! Pre nepunih šest meseci vratio se na teren posle jednogodišnje suspenzije kao 847. igrač na svetu, a sada osvaja turnire. Da, baš tako!

U Sidneju je podigao pehar, nakon što je u finalu savladao Mihaila Kukuškina, 66. sa ATP liste rezultatom 6:2, 6:3, posle 64 minuta igre.

Troickom je to druga titula u karijeri, pošto je 2010. osvojio Kup Kremlja. U međuvremenu je igrao još četiri finala, poslednje baš u Moskvi pre tri i po godine, ali je i tada, kao i u Sidneju 2011. ostao bez trofeja.

Troicki i Kukuškin već su napravili veliko iznenađenje u Sidneju plasmanom u finale, budući da su obojica igrala kvalifikacije, što je prvi put u istoriji turnira, dok je srpski teniser ispisao rekord na toj teniskoj smotri kao jedini koji je ostvario osam pobeda u nizu pre nego što je podigao pehar.



Viktor je želeo da u Sidneju ove godine napravi korak dalje, jer je pre četiri sezone u finalu izgubio od Žila Simona, i uspeo je u tome.

Veliki podvig u Sidneju neće samo biti dobra priprema Troickom za Australijan Open, prvi grend slem još od Vimbldona 2013. godine, već će mu doneti i veliki napredak na ATP listi.

Srpski reprezentativac je u Sidnej doputovao kao 92. igrač sveta, a zvanično od sutra će zauzimati 54. mesto na ATP listi.

Trijumf u Sidneju doneo mu je 250 ATP bodova i zaradu od 84.500 dolara.