Vesti
Sport
Čović: Ne smenjujemo Radonjića, cilj u Evroligi je ostvaren
19.01.2015. 20:00
Izvor: RTS
Čović: Ne smenjujemo Radonjića, cilj u Evroligi je ostvaren
Iako se u javnosti prethodnih dana spekulisalo da bi trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić mogao da dobije otkaz zbog tri vezana poraza u Top 16 fazi Evrolige, predsednik crveno-belih Nebojša Čović to je demantovao.
"Njegovo smenjivanje ide i sa suparničkih strana i traje od kada je došao u klub. Tendenciozno se radi po kafanama. Niko nije idealan, ni ja, ni on, ni igrači, ali sve je to posao koji treba da radimo u svojoj kući", istakao je Nebojša Čović.
Predsednik Crvene zvezde je istakao da je za klub prioritet ABA liga, a da je u Evropi već urađeno mnogo.
"Prioritet je ABA liga, jer se odatle stvara kontinuitet igara u Evroligi. Tek drugu godinu igramo u tom takmičenju, a želimo da u njemu trajemo, kao ključni predstavnik Srbije. Razumem naše navijače, ali ih molim da ne nasedaju na provokacije i smišljene pokušaje kojima je cilj destabilizacija kluba", rekao je on.
Čović je poslao jasnu poruku navijačima Zvezde da četvrtfinale Evrolige nije imperativ.
"To je naš mentalitet, ali ima i nekih namera iz drugih sredina. Očekivanja od ekipe su bila 'prenaduvana'. Ovaj tim je selektiran da uđe u Top 16 i više nemamo nikakvo opterećenje u Evroligi. Naravno, to ne znači da ćemo se predati", jasno je poručio Čović.