Vesti
Sport
Pobede Troickog i Zimonjića, poraz dublova
21.01.2015. 20:00
Izvor: Akter
Pobede Troickog i Zimonjića, poraz dublova
Viktor Troicki plasirao se u treće kolo Otvorenog prvenstva Australije u Melburnu. On je pobedio 26. igrača na ATP listi, Leonarda Majera sa 3:1 u setovima (6:4, 4:6, 6:4, 6:0)
Troicki, 54. teniser sveta, do pobede je došao za dva i po sata igre, šest puta je oduzeo servis protivniku, koji je napravio dva brejka.
Majer je dobro počeo prvi set, poveo je sa 2:0, ali je srpski teniser nakon toga vezao četiri gema i do kraja sačuvao prednost za 1:0. U drugom setu obojica su čuvali svoje servise, sve do 10. gema, kada je Argentinac uspeo da napravi brejk i izjednači u meču.
Troicki je u trećem setu uzvratio i bio mu je dovoljan brejk u sedmom gemu da ponovo povede u meču, da bi četvrti set osvojio za nešto manje od pola sata, bez izgubljenog gema.
On će u trećem kolu igrati protiv sedmog tenisera sveta Čeha Tomaša Berdiha, koji je pobedio Austrijanca Jirgena Melcera sa 3:0 (7:6, 6:2, 6:2). To će biti njihov sedmi duel, a Troicki je pobedio samo u prvom, 2009. godine na Mastersu u Indijan Velsu (6:3, 6:1).
Nenad Zimonjić i njegov partner u dublu Pakistanac Ajsam Ul Hak Kureši plasirali su se u drugo kolo pošto su pobedil rusko-kazahstanski par Tejmuraza Gabašvilija i Mihaila Kukuškina sa 2:1 u setovima (6:7, 6:4, 6:3).
Osmi nosioci će u drugom kolu igrati protiv Španaca Pabla Karena Buste i Giljerma Garsije Lopesa. Španski par je u prvom kolu pobedio češki dubl Františeka Čermaka i Jiržija Veselog sa 6:3, 6:2.
Dušan Lajović i njegov partner u dublu Jen Sun Lu sa Tajvana nisu uspeli da se plasiraju u drugo kolo pošto su izgubili od izraelsko-filipinskog dubla Džonatana Erliha i Trita Hjuija sa Filipina sa 1:2 u setovima (3:6, 7:6, 3:6).
Nakon eliminacije u singlu Jelena Janković završila je takmičenje i u dublu, pošto je zajedno sa Španjolkom Arančom Para Santonjom izgubila u prvom kolu od poljsko-slovenačkog dubla Klaudije Jans Ignjacik i Andreje Klepac sa 1:2 u setovima (6:7, 7:5, 6:7).