Vesti
Sport
Đoković bez problema do trećeg kola
22.01.2015. 20:00
Izvor: RTS
Đoković bez problema do trećeg kola
Novak Đoković se plasirao u treće kolo Australijan opena, rutinskom pobedom protiv Rusa Andreja Kuznjecova od 3:0 (6:0, 6:1, 6:4). Naredni rival našeg asa je Španac Fernando Verdasko. Viktor Troicki i Mihail Južni završili takmičenje u dublu, baš kao i Bojana Jovanovski u paru sa Katarinom Piter.
Najbolji teniser sveta Novak Đoković plasirao se u treće kolo Otvorenog prvenstva Australije, pošto je u Melburnu savladao Rusa Andreja Kuznjecova sa 3:0 (6:0, 6:1, 6:4).
Đoković je maestralno odigrao u Melburnu, "jako" ušao u meč i posle nekoliko minuta bilo je jasno da će Rus morati da se oprosti od ovogodišnjeg turnira u Melburnu.
Od prvog servisa Novak je diktirao tempo, nije dopustio bilo kakvo iznenađenje, pa je prvi set osvojio sa 6:0.
Rus je sredinom drugog seta uspeo da osvoji prvi gem na meču, ispostavilo se jedini u tom delu igre, pošto je Novak nastavio u istom ritmu i osvojio drugi set sa 6:1.
Svestan da provodi poslednje minute na ovogodišnjem Australijan openu, i svestan da igra protiv najboljeg na svetu, Kuznjecov se pošteno potrudio u trećem setu, pružio najveći otpor, uneo malo neizvesnosti, ali je Novak Đoković na kraju stigao do 6:4.
Pre Đokovića, svoj meč, u dubl konkurenciji, odigrao je Viktor Troicki. Mihail Južni i Viktor Troicki poraženi su od austrijsko-brazilskog para Aleksandera Peje i Bruna Soaresa sa 2:0 (6:1, 6:4).
Bojana Jovanovski je u paru sa Poljakinjom Katarinom Piter izgubila od desetih nosilaca, mađarsko-francuskog para Timee Baboš i Kristine Mladenović sa 2:0 (6:1, 6:3).
Najbolji teniser sveta Novak Đoković rekao je da je zadovoljan igrom i pobedom protiv Rusa Andreja Kuznjecova u drugom kolu Australijan opena.