Vesti
Sport
Nikolić ogorčen: Alarm, alarm, alarm!
29.01.2015. 20:00
Izvor: Mondo
Nikolić ogorčen: Alarm, alarm, alarm!
Trener Partizana kaže da posebno škripi u odbrani. Od pojačanja i dalje niko osim Babovića nije došao. Igrači imaju nerešene statuse u klubu. Ruši se atmosfera...
Kao kula od karata...
Ako je u prošlih šest meseci atmosfera u timu Partizana bila jedina svetlost na kraju tunela za klub iz Humske, sada i ona polako pada u tamu.
Mnogo toga ne štima na pripremama u Antaliji.
Partizan je na tri pripremna meča u Beleku doživeo dva ubedljiva poraza i nekako uspeo da odigra nerešeno sa Cirihom posle zaostatka od dva pogotka.
Svima je jasno da stanje u ekipi iz Humske postaje alarmantno, pogotovo posle utakmice sa Austrijom iz Beča. Partizan je za manje od pola sata primio tri gola i doživeo neugodan poraz 1:4.
Nije teško uočiti da je primarni problem u odbrani. Kao prioriteti su u prelaznom roku naznačena pojačanja na pozciji desnog i centralnog beka. Od njih za sada nema ništa, a početak sezone se polako bliži.
"Imamo mi rešenja koja ipak koštaju nešto novca, a za to vreme se naši rivali pojačavaju iskusnim igračima. Ne može prosto tako, mnogo je i igrača sa nerešenim statusom, mislim na Volkova, Lazovića, Drinčića, Škuletića, Ćirkovića, Pantića i da dovedemo pojačanja koja su neophodna. Nisam razgovarao sa ljudima koji vode klub u kontaktu sam sa Tumbakovićem i Ćirićem. Više nije smešno sada je situacija alarmantna", ogorčen je trener Partizana Marko Nikolić..
Mladi trener kaže za "Novosti" da se sa ovakvom situacijom nije susretao ni u manjim klubovima.
"I u manjim klubovima nisam imao situaciju da nemam igrače na pozicijama, ne govorimo o kvalitetu, nego o brojnom stanju", uporedio je strateg Partizana.
Mnogo toga je u igri Partizana označeno kao "zabrinjavajuće" posle utakmice sa Bečlijama.
"Neuspeh se ne piše nigde, ali je način vrlo bitan. Na poluvremenu smo imali odnos šuteva 10:6, a gubili smo 3:0, znači da ne možemo da odbranimo ništa. Sve što se događa na našoj polovini je alarmantno, sada je Volkov igrao centralnog beka što nema nikakve veze sa logikom. Nezadovoljan sam jer Partizan ne može da dozvoli sebi da 20 dana pre početka ima alarmantno neizbalansiran tim", dodao je Nikolić.
Nerešena situacija u igračkom kadru utiče na raspoloženje igrača, pa je samim tim ugrožena i atmosfera u ekipi.
"Ne samo što nemamo centralne bekove i bekove nego imamo pet, šest nerešenih statusa. Ništa nismo uradili da kičmu tima zadržimo i učinimo te igrače zadovoljnim. To donosi nesigurnost, nervozu i dolazimo do nedopustivih poraza iako su rivali veoma jaki. Poraz je najmanje bitan, bitan je način i bitni su razlozi. Svaku utakmicu igramo sa dva gola minusa, to je veliki hendikep".
Da nevolja bude veća, Danko Lazović bi uskoro mogao da napusti Partizan.
"Lazović je izostao, zamolio da ne igra, jer se nešto dešava oko njegovog odlaska, nadam se da još imamo neku šansu", upozorio je Marko Nikolić.
Trener Partizana se pre mesec dana nalazio pred otkazom, jer je potpredsednik kluba zadužen za sportska pitanja, Ljubiša Tumbaković, želeo da na njegovo mesto postavi Ivana Tomića. Posle reagovanja navijača i pritiska na upravu, odlučeno je da Nikolić, ipak, nastavi započet posao.
Treneru je obećana sveža krv u ekipi, kao i to da će sastav "parnog valjka", kada je reč o nosiocima igre, ostati nepromenjen.
Tim je i dalje na okupu, ali problem predstavlja to što kod mnogih prvotimaca još uvek nije regulisan status. Što se pojačanje tiče, stigao je Stefan Babović i niko više. Pozicije na kojima su "novajlije" bile hitne i dalje su upražnjene...
Sezona Jelen Superlige počinje 21. februara.