Vesti
Sport
Farmar sa Turcima na "orlove"?
10.02.2015. 20:00
Izvor: Mondo
Farmar sa Turcima na "orlove"?
Protivnik reprezentacije Srbije u B grupi Eurobasketa 2015, mogao bi da dobije veliko pojačanje na poziciji plejmejkera.
Džordan Farmar (28) po treći put u karijeri je došao iz NBA lige u Evropu.
Posle Makabija 2011. i Efesa 2012. godine, obreo se u turskoj Doguš Darušafaki, za koju je potpisao ugovor do kraja sezone. U Istanbulu će za četiri meseca zaraditi impresivnih 800.000 dolara, ili nešto više od 700.000, ako konvertujemo taj iznos u evre.
Farmar je u svom prvom intervjuu izrazio spremnost da kao naturalizovani igrač nastupa za reprezentaciju Turske.
"U prošlosti je već bilo razgovora na tu temu. Pošto nikada nisam igrao za reprezentaciju SAD, mogu da prihvatim poziv turskog saveza, naravno ako su oni zainteresovani. Otvoren sam za tu ponudu".
Turska i Srbija biće rivali u B grupi predstojećeg Evropskog prvenstva, a ostatak grupe locirane u Berlinu čine domaćin Nemačka, Španija, Italija i Island.
Farmar je prvi deo ove sezone proveo u Los Anđeles Klipersima, sa kojima se sporazumno rastao pre nekoliko nedelja. Beležio je 4,6 poena i 1,9 asistencija po utakmici.
Pre toga je u dva navrata bio član Lejkersa, a u međuvremenu i tadašnjih Nju Džersi Netsa. Sa "jezerašima" je osvojio dva šampionska prstena (2009, 2010).