Vesti
Sport
Kraljevčani se spremaju za Dejvis kup
23.02.2015. 20:00
Izvor: RTS
Kraljevčani se spremaju za Dejvis kup
U susret Dejvis kupu, koji je u gradu na Ibru do sada najveći događaj, Kraljevčani čine sve da ulepšaju grad, ali i da olakšaju snalaženje u samom gradu i okruženju onima koji dođu na ovaj događaj.
Ranije nego što je uobičajeno, počelo je uređenje grada, kako bi početkom marta, kada se očekuje da pristigne najviše gostiju, grad imao nov, lepši izgled.
Radnici gradske "Čistoće", ovih dana ulepšavaju grad. Tokom jeseni uređeni su prilazi gradu, gradski parkovi, a ovih dana uređuju Trg.
"Za ovaj krug planiramo zasad ruža i setvu trave, pri čemu će ruže će biti u kontejnerskim sadnicama i nažalost neće imati cveta. Planiramo da uredimo parkove, da pokupimo lišće ukoliko ga ima, granje i nadam se da će to biti jako lepa slika grada koja će otići u etar sa ovog događaja", kaže Miljana Zindović direktorka JKP "Čistoća".
Veliki problem grada su i psi lutalice, tako da će ih narednih dana nadležne službe uklanjati sa ulica.
"To su vlasnički psi i najmanji je broj onih pasa o kojima brine JKP "Čistoća", kaže direktorka ovog preduzeća. Ona još apeluje na sve nesavesne držaoce pasa i mačaka da se pridržavaju odluke o držanju, i sklone svoje pse sa naših ulica.
Za sve one koji će u vreme teniskog meča boraviti u Kraljevu, Turistička organizacija pokreće sajt radi lakšeg snalaženja u gradu. A deo toga će biti i info pult koji će se nalaziti u samoj hali.
"Mi se nadamo da će moći da pronađu sve što im je najneophodnije, kako bi uspeli da maksimalno prožive ta tri, četiri dana u Kraljevu, i da osete sve dobrobiti grada", kaže direktor Turističke organizacije Kraljeva Dragan Rajčić.
Na građanima je da savesnim ponašanjem doprinesu lepom izgledu grada, ne samo u vreme Dejvis kupa već, kako kažu, i kasnije.