Vesti
Sport
Vujošević: Nema kalkulacija, želimo pobedu
27.02.2015. 20:00
Izvor: RTS
Vujošević: Nema kalkulacija, želimo pobedu
Trener košarkaša Partizana Duško Vujošević rekao je danas da će crno-beli učiniti sve da pobede Crvenu zvezdu, iako susret sa "večitim rivalom" dočekuju u teškoj situaciji zbog povreda Eda Murića i Boža Đumića. Meč se igra u nedelju od 19.00 časova u hali „Pionir“.
Murić se zbog povrede skočnog zgloba u polufinalu Kupa Radivoja Koraća protiv Zvezde morati da pauzira 12 dana, dok se novi centar povredio na prvom treningu po dolasku iz Niša.
"Utakmice protiv Crvene zvezde nije potrebno dodatno objašnjavati, koliko su važne i posebne. Nadam se da posle duela sa Zvezdom niko neće biti povređen. Derbi dočekujemo u dosta lošoj situaciji, ali ekipa mora da odgovori na neke stvari koje nisu urađene u Nišu. Ako to uspemo u tome moćićemo da odgovorimo", rekao je Vujošević na konferenciji za medije u hali Pionir. On je dodao da se nada da će utakmica protiv Zvezde proteći u fer i sportskoj atmosferi.
"Svaka utakmica sa Zvezdom nosi visok stepen značaja, bez obzira na situaciju na tabeli. Nismo pravili kalkulacije, ali voleo bih da dobijemo tu utakmicu ne računajući šta ona donosi, sem pobede nad večitim rivalom. Bićemo maksimalno motivisani, verovatno i naš protivnik, ali ne razmišljamo o takmičarskoj važnosti utakmice jer ni pobeda ne garantuje četvrto mesto na kraju regularnog dela sezone". On je istakao da su male šanse da klub angažuje novog plejmejkera do kraja prelaznog roka zbog teške finansijske situacije.
"Materijana situacija je dramatična, a nema mnogo slobodnih igrača koji imaju kvalitet. Imali smo priliku da uzmemo plejmejkera koji igra za Žalgiris, ali ne i da damo garancije menadžeru da će biti isplaćen. Ne želimo da dovodimo nekoga samo da bismo zadovoljili formu. Zvezda je favorizovan klub, ima sponzore, podršku države i društva, dok smo mi u sasvim drugačijoj poziciji i naravno da je takva situacija sama po sebi rizična", rekao je trofejni trener. Vujošević se osvrnuo na revijalni meč, koji će crno-beli 11. marta igrati protiv legendi kluba i na taj način poboljšati finansijsku situaciju.
"Videćemo koliki će prihod sa tog meča biti. Moram da naglasim ponašanje publike koja prati sve naše utakmice i pokazuje maksimalnu posvećenost, kao i vrstu bunta jer se jedan veliki klub urušava na takav način". Prema njegovim rečima bilo je dogovora da fudbalski klub pomogne košarkaškom, ali i da će javnost biti obaveštena ako dođe do toga.
Centar Partizana Nikola Milutinov rekao je da se nada da će ekipa nastaviti sa serijom pobeda u regionalnom takmičenju.
"Teška utakmica, igramo protiv Crvene zvezde, ali želimo da nastavimo pobednički niz u ABA ligi. Uspeh za to je velika borbenost i angažovanost u oba pravca svih 40 minuta", rekao je Milutinov.
Utakmica 23. kola ABA lige između Partizana i Crvene zvezde igra se u nedelju od 19 sati u hali Pionir.