Vesti
Sport
Troicki preokretom do 2:0 za Srbiju
06.03.2015. 20:00
Izvor: Akter
Troicki preokretom do 2:0 za Srbiju
Troicki je u Hali sportova u Kraljevu trijumfovao sa 3:2 u setovima 4:5, 1:6, 6:3, 6:2, 6:1 posle tri sata igre
Teniska reprezentacija Srbije povela je protiv Hrvatske sa 2:0 u meču prvog kola Svetske grupe Dejvis kupa, pošto je Viktor Troicki posle velike borbe savladao Bornu Ćorića.
Troicki je u Hali sportova u Kraljevu trijumfovao sa 3:2 u setovima 4:5, 1:6, 6:3, 6:2, 6:1 posle tri sata igre.
Srpski teniser dobro je počeo meč, odmah je na početku došao do brejka, ali ipak se mladi hrvatski teniser konsolidovao i već u četvrtom gemu usepo da uzvrati istom merom.
Ćorić je u desetom gemu prvog seta došao do novog brejka, koji mu je doneo prednost u setovima od 1:0.
Drugi set je u potpunosti pripao Ćoriću, 61. teniseru na ATP rang listi. On je tada napravio dva brejka i lako došao do prednosti od 2:0 u setovima.
Na početku trećeg seta izgledalo je da će Ćorić lako stići do pobede, čak je stekao i brejk prednosti, ali je Troicki uspeo da se vrati u meč.
Troicki, 41. teniser sveta, je u četvrtom gemu uzvratio oduzimanjem servisa, a potom je u šestom došao do novog brejka, koji mu je, ispostaviće se na kraju, bio dovoljan da smanjio zaostatak u setovima.
U četvrtom i petom setu Troicki je bio u potpunosti dominantan, napravio je još četiri brejka, kojima stegao do potpunog preokreta i tako doveo Srbiju do prednosti od 2:0.
Ranije danas prvi poen Srbiji doneo je Novak Đoković, koji je sa 3:0 pobedio Mata Delića.
Sutra će se u Hali sportova u Kraljevu od 13.00 igrati dubl meč.