Vesti
Sport
Španovićeva i Kolašinac najavili nove medalje
10.03.2015. 20:00
Izvor: sportal.rs
Španovićeva i Kolašinac najavili nove medalje
Evropska šampionka u skoku u dalj Ivana Španović i viceprvak u bacanju kugle Asmir Kolašinac održali su konferenciju za medije, nakon uspeha na kontinentalnom prvenstvu u dvorani, održanom u Pragu. Španovićeva i Kolašinac su naglasili da su ponosni na svoje rezultate, ali su i najavili još veći broj medalja za Srbiju na narednom šampionatu u Beogradu.

Španovićeva, koja je u Pragu osvojila prvu zlatnu medalju na prvenstvima Evrope, a ukupno šestu za Srbiju, na konferenciji za medije u prostorijama kompanije "Komtrejd" rekla je da je ponosna što će titulu braniti u beogradskoj "Kombank areni".

- Obećavam da ćemo se spremiti i sigurna sam da ćemo imati "sedmicu" - kazala je Španovićeva, dok je Kolašinac srebrom u Pragu kompletirao medalje na šampionatima "Starog kontinenenta". Već je imao dvoransko zlato i bronzu na otvorenom, a zahvalio se na podršci Ministarstvu sporta, Olimpijskom komitetu Srbije i Atletskom savezu Srbije, kao i svim navijačima koji su ga bodrili.

- Podrška mi mnogo znači, nadam se medalji i za dve godine u Areni.

Trener Goran Obradović ocenio je da je Španovićeva sazrela za velika dela i da se na narednim takmičenjima od nje može očekivati samo napad na najviši plasman.

- Nakon dve bronze i jednog srebra stiglo je i zlato. Svako ima svoj put, nekom je potrebno malo više vremena da sazri i dolazi Ivanino vreme. Ponosan sam kako je odradila postavljeni zadatak - naveo je Obradović.

Optimizim nije krio ni Nikola Tomasović, trener Asmira Kolašinca.

- Verujem da Asmir još nije rekao poslednju reč. Očekujem borbu za medalju i na predstojećem prvenstvu sveta u Pekingu, a potom i na Olimpijskim igrama u Riju - rekao je Tomasović.

Prvi čovek ASS Veselin Jevrosimović čestitao je atletičarima i dodao da je ostvareno nešto što je više od uspeha.

- Pred nama su sada još teži izazovi, završetak atletske dvorane do kraja 2015. i pripreme za šampionat Evrope 2017. godine, čiji smo organizatori - izjavio je Jevrosimović.

Španovićeva i Kolašinac, treneri i delegacija ASS ranije danas imali su prijem kod premijera Srbije Aleksandra Vučića. Španovićeva je minulog vikenda na dvoranskom prvenstvu Evrope u Pragu osvojila zlatnu medalju u skoku u dalj sa novim nacionalnim rekordom - 6,98 metara, dok je Kolašinac do srebrnog odličja stigao bacivši kuglu 20,90 metara.