Vesti
Svet
"Putinov stisak ruke može da vam slomi šaku"
12.03.2015. 20:00
Izvor: Mondo
"Putinov stisak ruke može da vam slomi šaku"
Kremlj je danas odbacio glasine da je ruski predsednik Vladimir Putin bolestan nakon što je odložena njegove posete Kazahstanu.
Portarol ruskog predsednika Dmitrij Peskov izjavio je za radio stanicu "Eho Moskve" da je Putin "apsolutno zdrav" i da je njegov stisak ruke i dalje toliko jak da može "slomiti vašu šaku", preneo je AP.
Kremlj ostaje miran na različite glasine o zdravstvenom stanju Putina, rekao je Peskov, našalivši se da je one koji ih šire, možda pogodila "prolećna groznica".
"Kada se sunce pojavi u proleće i čim je proleće u vazduhu, onda groznica počinje. Neko sanja o ostavci (direktora Rosnjefta Igora) Sečina, drugi o ostavci vlade, dok neki nisu videli predsednika Putina na TV nekoliko dana", kazao je Peskov.
"Mi smo mirni po pitanju ove groznice i odgovaramo na pitanja strpljivo", naveo je Peskov.
Glasine o Putinovom zdravstvenom stanju počele su da se šire kada je sastanak ruskog, kazahstanskog i beloruskog lidera, planiran za ovu sedmicu otkazan, što je Peskov juče potvrdio.
"Zaista, lideri tri države su odlučili da odlože sastanak u Astani na nekoliko dana", saopštio je Peskov. Putin nije viđen u javnosti od obraćanja čelnicima Ministarstva unutaršnjih poslova 5. marta, koje je emitovano na televiziji.