Vesti
Sport
Milanović: Partizanu ne smemo da pretimo, ali ćemo igrati dopadljivo
13.03.2015. 20:00
Izvor: Blic
Milanović: Partizanu ne smemo da pretimo, ali ćemo igrati dopadljivo
Trener fudbalera Rada Milan Milanović rekao je da njegov tim u utakmicu protiv Partizana ulazi rasterećeno, ali i da očekuje da ponovi dobre parije na startu prolećnog dela sezone u Superligi.
"Očekujem da odigramo na dosadašnjem nivou, a naši rezultati zavise od igre protivnika. Igramo protiv ekipe koja je prva na tabeli i u svojim redovima ima osam igrača koji su igrali u ozbiljnim ligama u inostranstvu, imaju dva ozbiljna štopera, kao i Babovća i Sašu Ilića. Respektabilna su ekipa i nismo u situaciji da im pretimo. Ulazimo rasterećeni i maksimalno angažovani da prikažemo dopadljivu igru", rekao je Milanović.
Rad je jedini tim iz Superlige koji posle tri kola drugog dela sezone ima maksimalnih devet bodova.
"Dobro smo odigrali jesenji deo prvenstva, dobro smo radili na pripremama i samo nastavljamo kontinuitet rada. Verujem da će biti još dobrih rezultata. Realno je da smo šesti na tabeli, realno je i da je Partizan prvi, ali isto tako očekujem da ponovimo dobre igre", naveo je Milanović.
Trener "građevinara" je dodao da ima "slatke muke" oko sastavljanja tima, kao i da Borko Veselinović zbog suspenzije neće nastupiti protiv nekadašnjeg kluba.
"Sigurno je da ću se ogrešiti o dva, tri igrača koji zaslužuju da igraju, ali nažalost, na teren izlazi 11 fudbalera. Konkurencija je dobra za svako mesto, tako da ću biti u dilemi oko sastava ekipe sve do početka meča. Jedino će izostati Borko Veselinović zbog žutih kartona", naveo je Milanović.
Prvi strelac Rada Petar Jelić kazao je da ne može da obeća gol protiv lidera prvenstva, ali da će iskoristiti svaku priliku koja mu se ukaže.
"Partizan je za svakog igrača dodatni motiv. U ovom meču podrediću se kolektivu, a ako mi se ukaže šansa za gol sigurno ću je iskoristiti", rekao je Jelić.
Utakmica 19. kola Superlige između Partizana i Rada igra se u subotu od 17 sati na stadionu u Humskoj.