Vesti
Svet
Putin prvi put u javnosti posle 10 dana
16.03.2015. 20:00
Izvor: RTS
Putin prvi put u javnosti posle 10 dana
Predsednik Rusije Vladimir Putin danas se pojavio u javnosti prvi put od 5. marta, a njegovo višednevno odsustvo podstaklo je brojne spekulacije.
"Bez glasina život bi bio dosadan", rekao je Putin, komentarišući navode medija, posle sastanka u Konstantinovoj palati kod Sankt Peterburga s predsednikom Kirgizije Almazbekom Atambajevom, javlja Beta.
Kirigijski predsednik se na početku razgovora osvrnuo na spekulacije o zdravlju ruskog predsednika navodeći da je u dobroj formi.
Atambajev je rekao da ga je Putin pre razgovora poveo u obilazak Konstantinove palate, dodajući da je "predsednik Rusije ne samo šetao, već jurio unaokolo".
Zapadni mediji su proteklih dana spekulisali o razlozima nepojavljivanja u javnosti ruskog predsednika, koji je, posle sastanka sa italijanskim premijerom Mateom Rencijem 5. marta, otkazao više zakazanih susreta, uključujući i posetu Kazahstanu.
Kremlj je insistirao da je Putin i dalje imao sastanke i objavljivao fotografije i snimke Putinovih sastanaka, ali se na ruskim medijima spekulisalo da su ti snimci ranije bili napravljeni.
Štampa i društvene mreže nagađali su da Putin ima problema s leđima, posle stare povrede kičme, da je oboleo od gripa, da je mirno smenjen u državnom udaru, pa čak i da je, navodno, s bivšom gimnastičarkom Alinom Kabajevom dobio dete u jednoj švajcarskoj klinici, što je iz Kremlja demantovano.
Portparol Kremlja Dmitriuj Peskov novinare je danas dočekao sarkastičnom primedbom: "I, da li ste videli predsednika paralizovanog ili da su ga zarobili generali? Upravo se vratio iz Švjacarske gde je prisustvovao podođaju".