Vesti
Sport
Srbija u završnici Svetske lige!
18.03.2015. 20:00
Izvor: Mondo
Srbija u završnici Svetske lige!
Šampioni će braniti trofej! U Kragujevcu su pobedili Nemačku 14:8 i rezervisali svoje mesto na završnom turniru u Bergamu (23-28. jun).
Na čelu sa najboljim vaterpolistom sveta Filipom Filipovićem (pet golova), najbolji srpski vaterpolisti bez problema su "overili" plasman na završni turnir Svetske lige.
U Italiji, krajem juna, "delfini" će braniti trofej, kao i prošlih godina. Ako osvoje još jednu titulu - devetu u 14. izdanju Svetske lige - iskoristiće prvu priliku da obezbede plasman na Olimpijske igre u Rio 2016.
Do kraja prve faze takmičenja, odigraće još jednu utakmicu - protiv Rusije u Kruševcu, 14. aprila. Trebalo bi očekivati da selektor Savić i za taj meč odabere "kombinovani" tim, koji i u Kragujevcu nije imao problem da upiše nove bodove.
S obzirom na to da je Rusija pobedila Španiju 9:8, našoj reprezentaciji ostaje da u duelu sa "baćuškama" obezbedi prvo mesto. Da bi kao drugoplasirani otišli na završni turnir, "delfini" bi morali da izgube od Rusa bar devet golova razlike.

Bazen SC Park.
Igrač više: Srbija 5 (2), Nemačka 7 (1). Peterci: Srbija 1 (0)
SRBIJA: Mitrović, Mandić 2, Manojlović, Ranđelović, Subotić 1, Jakšić 1, Drašović, V.Rašović 1,Ubović, Filipović 5, Vuksanović, S.Rašović 4, Živojinović. Selektor:Savić.
NEMAČKA: Kong, Bukovski 1, Van der Boš, Ril 2, Bolović 1, Šlanšted, Kalberg, Šuler , Glaser 2, Ojler, Obšernikat, Ejdner 2, Gec. Trener:Trust