Vesti
Žuta štampa
JELENA JOVIČIĆ: Povlačim se iz glume, naš posao nema budućnost!
27.03.2015. 20:00
Izvor: Kurir
JELENA JOVIČIĆ: Povlačim se iz glume, naš posao nema budućnost!
Prvakinja Jelena Jovičić pred odlukom da podvuče crtu i napusti glumačku karijeru
Uloga Done u mjuziklu "Mama mia" mogla bi biti kruna karijere, ali i prelomni trenutak u životu jedne od najvećih zvezda Pozorišta na Terazijama, Jelene Jovičić, prvakinja kuće ozbiljno razmišlja o napuštanju profesije.
Šta je razlog da u svom umetničkom zenitu, trenutku u kom nosi repertoar kuće ("Viktor Viktorija", "Čikago", "Producenti") razmišlja o ovakvom potezu?
"Preda mnom je veliki mjuzikl, posle kog mislim da ću podvući crtu na ovu, teško isplativu profesiju. Verujem da sam dosad puno toga postigla, da u nekim stvarima mogu samo da se ponavljam. Ali, možda se desi još neki veliki izazov... Naš posao nema baš svetlu budućnost, plata je mizerna i moji unutrašnji instinkti mi govore da bi trebalo da se "prekvalifikujem". Imam dvoje dece i razmišljam o budućnosti. Možda se desi neki totalni preokret u kulturi, pa nam svima svane. To su želje, ali bojim se da neće biti tako. Dovoljno sam racionalna da sagledam situaciju."
Ova svestrana umetnica u dosadašnjem opusu umela je da uz uloge zavodnica iznese na scenu i sjajne komičarske role:
"Za glumicu je veoma važno da zna da se "poništi", šegači sa sopstvenim izgledom i na sopstveni račun. Kraljica tog umeća među, bar mojim savremenicama, bila je Olivera Marković. Neke koleginice to nikad nisu mogle, ostarile su u ulogama lepotica. Ipak, smatram da imam dara i za mnoge druge stvari u kojima dosad nisam uspela da se iskažem. Ko zna, možda bih sutra mogla da budem dobar fotograf, novinar, slikar. Jedino mi matematika nikad nije bila jača strana", rekla je.