Vesti
Sport
Ferer? Precrtan!
03.04.2015. 20:00
Izvor: Mondo
Ferer? Precrtan!
Novak Đoković plasirao se u polufinale mastersa u Majamiju, gde će mu rival biti Džon Izner.
Nije u Majamiju blistao kako smo navikli, ali Novak Đoković ide putem kojim želi - ka odbrani titule.
U četvrtfinalu je bio bolji od Davida Ferera iz Španije, rezultatom 2:0 po setovima 7:5, 7:5.
Imao je Novak oscilacije i u meču protiv sedmog igrača sveta, ali samo na početku dok nije uhvatio ritam.
Španac je poveo sa 4:1, kada je Novak preuzeo "konce igre" u svoje ruke i napravio preokret. U drugom setu, on je bio taj koji je prvi napravio brejk (2:1), ali se ispostavilo da mu to nije bilo dovoljno. Španac je u desetom gemu uzvratio istom merom i stigao do izjednačenja (5:5), a onda je Nole pokazao zašto je najbolji na svetu.
U narednom gemu oduzeo je protivniku servis, a onda je u velikom stilu okončao meč u svoju korist.
"Morao sam da se borim za svaku loptu na terenu, jer sam znao da mi neće pokloniti nijedan poen. Znao sam kako je izašao na teren, jer on je veliki takmičar i borac, da se zalaže, trči mnogo i tera protivnika da uvek napravi potez više", rekao je Đoković posle osme uzastopne pobede nad Fererom i ukupno 14. u karijeri.
Za ulazak u finale najbolji teniser sveta će se boriti sa Amerikancem Džonom Iznerom, koji je pobedio Japanca Keija Nišikorija (6:4,6:3).
"Mislim da će Džon u taj meč ući sa mnogo samopouzdanja jer je pobedio igrače iz top 10", rekao je Novak o Izneru, koji je pre Nišikorija pobedio i Miloša Raonića, šestog tenisera planete.
"Siguran sam da će mu to doneti psihološku prednost, da će biti agresivan, da će se maksimalno potruditi da iskoristi svoje šanse. To je ono što će ga činiti veoma opasnim na terenu", oprezan je Novak, koji juri svoju petu titulu u Majamiju.
Đokoviću će to biti deveti meč protiv Iznera u karijeri, a šest je rešio u svoju korist, uključujući i poslednji, nedavno u osmini finala turnira u Indijan Velsu.
U drugom polufinalu u Majamiju sastaće se Britanac Endi Marej i Tomaš Berdih iz Češke. Marej je bio bolji od Dominika Tima iz Austrije (3:6, 6:4, 6:1), dok je Berdih pobedio Argentinca Huana Monaka sa 6:3, 6:4.