Vesti
Sport
Zvezda hvata zalet za derbi
07.04.2015. 20:00
Izvor: Mondo
Zvezda hvata zalet za derbi
Dušan Anđelković kaže da je utakmica protiv čačanskog Borca (četvrtak, 17.00) "nenormalno" bitna za crveno-bele.
Poraz u Novom Pazaru, nakon četiri vezane pobede u domaćem prvenstvu, udaljio je Crvenu zvezdu za još tri boda od vodećeg Partizana.
Aktuelni šampion devet kola pre kraja zaostaje za liderom pet bodova i ima imperativ da do "večitog" derbija, zakazanog za 18. april na stadionu Rajko Mitić, dodatno ne pogorša svoju situaciju na tabeli.
Do tada, crveno-belima predstoje mečevi protiv Borca na svom stadionu (četvrtak, 17.00) i Voždovca u gostima... Čačani stižu u Beograd u vanrednom terminu, kako se 22. kolo Superlige ne bi "poklopilo" sa uskršnjim praznicima.
"Utakmica protiv Borca je nenormalno bitna za nas! Mnogo, mnogo je bitna i svi smo toga svesni. Za nas je ona najvažnija u ovom delu sezone. Ako budemo trijumfovali, mnogo će nam doneti po pitanju samopouzdanja", rekao je Dušan Anđelković za klupski sajt.
Iskusni bek kaže da je gubitak bodova u Novom Pazaru teško pao celoj ekipi, posebno s obzirom na brojne neiskorišćene šanse.
"Igrali smo, dali sve od sebe, ispromašivali se, primili golove koje smo primili, to je fudbal... Da gledamo unazad ne da nećemo, nego ne smemo. Svakako da smo analizirali utakmicu, ali moramo da gledamo napred, jer je u opticaju još puno bodova. Naš zaostatak bio je šest bodova, smanjili smo ga na dva, sada je pet. Ako popravimo neke stvari, mislim da će sve doći na svoje".
Povratnik u redove crveno-belih uveren je da će navijači prepoznati momenat kada je ekipi potrebna njihova pomoć.
"Uvek su bili tu - i kada je dobro i kada je teško. Verujem da će tako biti i sada. Potreban nam je vetar u leđa, a mi ćemo im se odužiti igrom".
Mladi štoper Vukašin Jovanović najverovatnije će gledati utakmicu sa klupe.
"Ko god bude igrao, siguran sam da će dati sve od sebe. Potrebna nam je jedna dobra utakmica, kojom bismo se vratili na pobednički kolosek i kako bi navijači bili zadovoljni. Tada bi nam ostalo da čekamo derbi u boljem raspoloženju, a pre toga i Voždovac. Mislim da titula nije izgubljena. Još imamo šanse da je osvojimo, samo smo sebi malo otežali put".
U prvom delu sezone na stadionu kraj Morave, Zvezda je slavila minimalnu pobedu nad popularnim "zebrama", golom Nenada Gavrića u 24. minutu.