Vesti
Žuta štampa
UHAPŠENA ZBOG UBISTVA Soraja: Crnogorcima je dosadno pa me ubacuju u kriminalne priče
08.04.2015. 20:00
Izvor: Kurir
UHAPŠENA ZBOG UBISTVA Soraja: Crnogorcima je dosadno pa me ubacuju u kriminalne priče
Vučelićeva četiri sata saslušavana u policijskoj stanici u Baru, gde je inspektorima rekla da ne zna ništa o likvidaciji Armina Muše Osmanagića i negirala da poznaje ikoga iz klana Luke Đurovića
Nakon što je u decembru prošle godine policija u Baru raspisala poternicu za Sorajom Vučelić, starleta je u ponedeljak veče u Crnoj Gori privedena na saslušanje povodom ubistva Armina Muše Osmanagića.
Naime, nakon sletanja na aerodrom u Tivtu Sara je prošla pasošku kontrolu, ne sluteći da je u delu u kojem se preuzima prtljag očekuje neprijatno iznenađenje. Kako saznajemo, dok je Vučelićeva čekala kofer, prišao joj je policajac i tražio joj pasoš. Odmah ju je odveo u prostoriju gde je sačekala patrolu, koja ju je potom sprovela u Policijsku upravu Bar. Tamo su je inspektori četiri sata ispitivali o periodu ubistva Osmanagića, zašto je u tom trenutku bila na moru, s kim se viđala, kao i da li je imala neka saznanja o planiranju likvidacije. Morala je i da pojasni s kim je sve bliska od pripadnika klana pokojnog Luke Ðurovića.

Prošla kontrolu
- Soraja je na aerodrom u Tivtu sletela u 19.20. Prva je izašla iz aviona i prošla pasošku kontrolu a onda je imala susret s policijom - priča naš izvor s lica mesta i nastavlja:
- Iako nije bila sigurna zbog čega je privodi, nije se opirala, već je pitala šta da radi s koferom. Kad je stigla u stanicu milicije, inspektori koji rade na slučaju postavljali su joj unakrsna pitanja. Ona se branila i rekla da ne zna ništa o ubistvu i da ne poznaje nikoga iz klana Luke Ðurovića. Nakon saslušanja je puštena. Nije bilo potrebe za daljim zadržavanjem.
Soraja tvrdi da joj crnogorska policija namešta mafijaške priče:
- Ne mogu na svaka dva meseca jedno isto da demantujem. Nema smisla da me Crnogorci ubacuju u bilo kakve kriminalne priče jer je njima dosadno. U Srbiji su prema meni bili korektni kad sam davala izjavu. Prvo, laž je za svedoka. Drugo, laž je za poternicu. Treće, laž je za svedočenje. Dokle? Da li treba da tužim nekog ko bi trebalo da predstavlja zakon, da li su oni svesni da će biti odgovorni ako mi se bilo šta desi zbog gomile laži koje mesecima plasiraju? Neko to čita i poverovaće u te laži. Pozvala sam policiju da ih pitam kakve su to dezinformacije koje su plasirali, a oni su mi rekli da nisu nikome ništa pričali na tu temu i da ne mogu da kontrolišu šta će da pišu novine i da vidim sa vama ko daje lažne informacije - poručila je Soraja za Kurir.

Bila u Mušinom lokalu
Kontaktirali smo i sa Policijskom upravom u Baru, odakle su nam poručili da ćemo danas dobiti odgovor o ovom slučaju.
Podsetimo, starleta je sedela u Osmanagićevom restoranu nekoliko trenutaka pre nego što je on usmrćen hicem iz snajpera ispred bašte tog objekta. Prema policijskom izveštaju, Soraja je bila sa dve prijateljice, ali su otišle pre nego što je biznismen ubijen. Zbog toga je policija tražila od kolega u Beogradu da saslušaju Vučelićevu. Ona je tad tvrdila da nema šta da kaže, dodajući da Osmanagića poznaje iz Bara i da je tog dana trebalo da od njega preuzme skupoceni „maserati“ zbog snimanja spota u Crnoj Gori. Njen iskaz navodno se nije poklapao s drugim dokazima i zbog toga je sada privedena na ponovno saslušanje.