Vesti
Sport
“Kamuflirani” Novak proveo sat i po na terenu!
14.04.2015. 20:00
Izvor: Mondo
“Kamuflirani” Novak proveo sat i po na terenu!
Toliko je bilo potrebno “Broju 1” za prvu ovosezonsku pobedu na šljaci, za koju se Đoković spremio birajući zanimljivu nijansu boje na majici.
Sat i po na startu.
Toliko je bilo potrebno Novaku Đokoviću za prvu ovosezonsku pobedu na šljaci.
Najboljii teniser sveta i prvi nosilac trećeg Mastersa u sezoni, Monte Karla, plasirao se u 3. kolo pobedom nad Albertom Ramosem iz Španije. Bilo je 6:1, 6:4, što je donekle lakša i ubedljivija pobeda Đokovića nad istim rivalom, u poređenju sa nedavnim susretom u Indijan Velsu, kada je bilo 7:5, 6:3.
Igrajući u majici bledo narandžaste boje, na samoj granici sa žutom, možda i prvi put u karijeri, “kamuflirani” Đoković je na startu poveo 4:0, potom doživeo prvi i poslednji brejk na meču, da bi u drugom setu uspeo da brejkne Ramosa pri rezultatu 3:3 i onda rutinski privede posao kraju.
Naredni rival biće mu ili Australijanac Bernard Tomić ili Austrijanac Andreas Hajder-Maurer.
Đoković, šampion Monte Karla iz 2013. godine, brani 360 bodova u gradu u kom i živi, zarađenih plasmanom u polufinale prošle sezone, gde ga je zaustavio Rodžer Federer. Ove godine, od ukupnog nagradnog fonda od 3.288.530 evra pobedniku pripada 1.000 ATP ponea i 628.100 dolara.
Žreb je ove godine spojio Đokovića i osmostrukog šampiona Monte Karla, Rafaela Nadala, u istu polovinu žreba, ali veliki rivali neće moći da se sastanu pre polufinala.