Vesti
Sport
Kalinić: Očekujemo reakciju Partizana
15.04.2015. 20:00
Izvor: Mondo
Kalinić: Očekujemo reakciju Partizana
"Sigurno će učiniti sve da dođu do tog 'brejka'", kaže heroj pobede crveno-belih u prvom meču serije.
I igrači Zvezde i igrači Partizana bili su posle derbija uglavnom složni u oceni da je Nikola Kalinić "prelomio" derbi.
Krilni košarkaš crveno-belih ubacio je 13 jako važnih poena i pogocima iz teških šuteva odbijao napade protivnika na vođstvo, koje je Zvezda čuvala od početka do kraja.
Dobar deo vremena proveo je i na poziciji krilnog centra, gde se borio sa Edom Murićem, kome takođe to nije primarno mesto na parketu.
"Morali smo da odgovorimo na njihovu postavku sa Murićem na 'četvorci', gde nam je pravio probleme. Posle smo se prilagodili. Ne mislim da je presudilo to što sam ja igrao na 'četvorci'... Imali smo Markus i ja neke naše ideje, ponekad trener malo ludi zbog toga, ali u suštini to je sve bio deo plana i malo je improvizacije".
Pohvalle prihvata, ali ih i usmerava ka celom timu.
"Možda se pogodilo da ti moji šutevi večeras budu važni, ali mi smo kolektiv od 12 momaka, među kojima deset igra i svako ima svoj doprinos. Danas se pogodilo da sam ja pogodio nešto, ali isto tako sam i loše krenuo, pa su drugi momci izneli. Svako ima svoju ulogu, svi daju maksimum i to je recept za sledeće utakmice".
Sledeća utakmica biće odigrana već u sredu uveče, na istom mestu. Očekuje se da i tada kompletna dvorana bude crveno-bela. To može da bude dvosekli mač, što je i večeras nagovešteno, konstatuje košarkaš Zvezde.
"Naravno da nas puna hala 'gura' i prelepo je igrati u takvom ambijentu, posebno kada svi navijaju za tebe. Međutim, to ne sme da nas nosi, a činilo se da nas je u jednom momentu ponelo, pa odmah poželiš veliku razliku, atraktivan potez... Danas smo uspeli da to iskontrolišemo i da odbijemo njihove nalete", rekao je Kalinić.
Do sledeće utakmice neće biti mnogo vremena za osvrtanje. Heroj pobede crveno-belih ocenio je da je njegov tim napravio važan korak ka plasmanu, ali dodao i da još ima da se igra.
"Sigurno da će pobeda stvoriti blagu psihološku prednost u našu korist, ali isto tako sutra očekujemo njihovu reakciju. Sigurno će učiniti sve da dođu do tog brejka u seriji, jer je posle 2:0 zaista teško vratiti se u bilo kom sportu, bilo kom meču, bilo gde. Pokušaće na sve načine. Sada je možda tas na vagi malo na našoj strani, ali i sutra će ponovo biti meč 'pedeset – pedeset' odsto", podvukao je Kalinić.