Vesti
Sport
Radonjić: Možemo da reagujemo, imamo karakter
17.04.2015. 20:00
Izvor: RTS
Radonjić: Možemo da reagujemo, imamo karakter
Dejan Radonjić tvrdi da Crvena zvezda ima karakter i da će ga pokazati u predstojećim mečevima sa Partizanom. Svesni smo grešaka i potrebno je da ih ispravimo, poručuje Radonjić.
Trener Crvene zvezde Dejan Radonjić svestan je da njegove košarkaše čeka velika borba sa Partizanom u nastavku polufinalne serije plej-ofa Jadranske lige.
"Partizan je pokazao kvalitet i da uz veliko iskustvo koje poseduje igra dobro. Svesni smo da nas očekuje velika borba. Nije dobro zaboraviti ono što je bilo, treba se podsetiti grešaka. Puno puta smo pokazali da imamo karakter da možemo da odreagujemo", rekao je Radonjić novinarima u Beogradu.
Rezultat nakon prva dva duela polufinalne serije Jadranske lige je 1:1, a u naredne dve utakmice domaćin će biti Partizan.
"Svesni smo grešaka i potrebno je da ih ispravimo i budemo mnogo bolji kako bismo bolje igrali i vratili brejk. Ambicija nam je da dođemo do pobede koja bi omogućila da se serija igra do kraja", objasnio je Radonjić.
Partizan je u prva dva duela potpuno zaustavio najkorisnijeg protivničkog igrača Bobana Marjanovića, a Radonjić je rekao da je centar Zvezde u više navrata tokom sezone pokazao kvalitet.
"Bilo je mnogo utakmica gde su ga udvajali i pokušavali da ga zaustave u Evroligi. Treba očekivati bolje partije i veći doprinos, iako mu nije lako. Drugačiji je odnos prema njemu, ima konkretnu opstrukciju kretanja, dobija udarce u noge. Bez obzira na to, očekujem da će dati veći doprinos. Biće spreman za sve to", rekao je Radonjić.
On je ocenio da će Partizan u naredna dva susreta biti u prednosti jer će igrati pred svojim navijačima, kao i to da je njegova ekipa spremna da se izbori sa tom situacijom.
Kada je reč o suđenju, Radonjić je istakao da se nada da će njegova ekipa kao gost imati isti tretman kao Partizan u prva dva duela.
"Nadam se da ćemo i mi imati isti tretman suđenja kao što je imao Partizan u ove dve utakmice pred našim navijačima", naveo je trener Zvezde.
Radonjić je dodao da je dobra zdravstvena situacija njegove ekipe uoči nastavka polufinalne serije.
Krilni centar crveno-belih Marko Tejić nije ulazio u igru u prve dve utakmice, a Radonjić je najavio da će on dobiti šansu.
Treća utakmica počeće sutra u 21.00 u hali Pionir.