Vesti
Sport
Andrijina "praćka" spremna za Zvezdu
22.04.2015. 20:00
Izvor: Mondo
Andrijina "praćka" spremna za Zvezdu
Nišanske sprave Andrije Živkovića su nameštene. Pogađa bez greške, i na utakmicama, i na treninzima. Specijal čuva za "derbi" i ispunjenje sna.
Prepodnevni trening fudbalera Partizana polako se privodi kraju. Većina igrača je već na tuširanju, manji broj je zauzet razgovorom sa novinarima, dok su na terenu ostali samo napadači.
I... sve pršti!
Vežbaju realizaciju posle centaršuteva. Sa leve strane ubacuje Zoran Ločar, sa desne Ilija Stolica. U šesnaestercu su Šaponjić, Ninković, Živković i Kojić, dok se među stativama smenjuju Kljajić i Lukač.
Pogađaju, promašuju, brane...
Jedan momak, ipak, radi bez greške. Hvata svaku. Levom, desnom cepa mrežu! Golmani odmahuju rukama, a on se zadovoljno smeška.
Andrija Živković!
Očigledno da puca od samopouzdanja, da je namestio nišanske sprave i ako ostanu naštimovane do subote, uz upotrebljive lopte saigrača, loše se piše Crvenoj zvezdi i Predragu Rajkoviću.
"Meni je san da dam gol u derbiju. Mislim da će se ostvariti", nema dilemu Živković oko toga da li bi menjao golove iz prethodnih utakmica za pogodak protiv Zvezde.
Bod - da, ali je pobeda obaveza za mladog krilnog napadača.
"Idemo na pobedu, kao svaki veliki klub"!
Tri boda i pogodak su ciljevi koje je sebi pred 148. "večiti" derbi postavio mladi reprezentativac Srbije.
Povreda i loš period su duboko u senci sjajnih partija. Živković igra bez greške i na poslednja tri meča je postigao četiri gola.
"Vraćam se iz povrede, polako ulazim u ritam i sve bolju formu. To se videlo na poslednjim utakmicama. Derbi je, ipak, derbi. Bilo mi je teško kada sam debitovao. Sledeći duel sa Crvenom zvezdom mi je treći i ulazim u njega opušteniji", kaže Žile i dodaje da ga ne zanima puno koji protivnički igrač će dobiti ulogu da ga zaustavi.
"Po mojoj strani igra Anđelković, on je iskusan igrač, ipak, ne razmišljam mnogo o tome".
Raspucao se, ali municije za Andriju i te kako ima u magacinu.
"Čuvam se za utakmicu, biće još bolje u subotu", izgovara Živković i odlazi za drugovima u svlačionicu.