Vesti
Sport
Partizan se rastao sa Akojonom
23.04.2015. 20:00
Izvor: Mondo
Partizan se rastao sa Akojonom
Crno-beli posle nešto više od mesec dana sporazumno okončali saradnju sa američkim bekom. Glavni razlog - povreda.
Došao je kao dugo očekivano rešenje za poziciju plejmejkera, a otišao brzo kao nijedan stranac u novijoj istoriji Partizana!
Džoš Akojon rastao se sa klubom nakon eliminacije od Crvene zvezde Telekom u polufinalu plej-ofa ABA lige.
Na sajtu Partizana saopšteno je da "Džoš Akojon više nije član našeg prvog tima", a onda i "otvoreno pismo" samog igrača javnosti, a pre svega navijačima.
"Veoma sam tužan što odlazim iz Beograda bez osvojene titule i plasmana tima u Evroligu. Moja povreda ramena nastavila je da se pogoršava i uznemiren sam zbog trenutka kada se dogodila. Partizan ima najbolje navijače na svetu, nikada nisam bio deo nečeg sličnog. Želim im svima odlično zdravlje i uspeh u svemu što rade!"
Akojon se, takođe, zahvalio svima u klubu.
"Zauvek ćete biti moja porodica. Volim vas i žao mi je što nisam bio 100 odsto u mogućnosti da vam pomognem na terenu. Beograd je divan grad koji me je toplo dočekao, nikada neću zaboraviti to iskustvo. Uvek ću vas pratiti i želim vam mnogo uspeha u budućnosti".
Partizan će nastaviti takmičenje u Superligi 6. maja, gostovanjem FMP Železniku - ponovo u sastavu u kome je bio do sredine marta i Akojonovog dolaska.