Vesti
Sport
Partizan pita: Zar ovo nije penal!?
27.04.2015. 20:00
Izvor: Mondo
Partizan pita: Zar ovo nije penal!?
Na sajtu FK Partizan objavljen tekst o spornom trenutku iz 148. "večitog derbija". Partizan ne kritikuje oštro sudije i suđenje, ali upućuje zamerku medijima.
Najveći fudbalski meč u Srbiji, duel Crvene zvezde i Partizana je odigran. Obeležili su ga, uglavnom, događaji van terena, ali i bolja igra crno-belih, koja nije krunisana golom i pobedom.
Rezultat od 0:0 više je išao na ruku crno-belima, koji su taj bod (koji ih je ostavio na +5 u odnosu na "večitog rivala") proslavili sa navijačima posle meča na stadionu "Rajko Mitić".
Ostala je, međutim, neodumica da li je Partizan oštećen u 62. minutu utakmice kada su crno-beli imali korner? Lopta je ubačena u šesnaesterac, a defanzivac Zvezde Vukašin Jovanović rukama je držao defanzivca Partizana Gregora Balažica.
Evo šta piše na sajtu Partizana o ovome:
"Igrom su crno-beli zaslužili da pobede, ali je splet nesrećnih i još nekih okolnosti uticao da rezultat ostane 0:0. Ovo se pre svega odnosi na činjenicu da Partizanu u derbijima nije odsviran jedanaesterac od 18. marta 1995. što je okruglo 20 godina. Ta tradicija je nastavljena i u ovom derbiju, pošto je u 62. minutu meča internacionalac Mažić propustio da svira jedanaesterac posle kornera i rvačkog hvatanja sa dve ruke Balažica od strane Vukašina Jovanovića (dobio bi u tom slučaju i drugi žuti karton). Cela situacija odvijala se i pred očima dodatnog pomoćnog sudije iza gola Danila Grujića, koji je bio od mesta događaja udaljen pet metara".
Crno-beli upućuju i zamerku medijima:
"Simptomatično je da nijedan izveštač sa meča, kako pisani, tako i elektronski, nije spomenuo ovaj (ne)sporni momenat u izveštaju posle meča".