Vesti
Sport
Tipsarević uspešan na startu turnira u Minhenu
28.04.2015. 20:00
Izvor: RTS
Tipsarević uspešan na startu turnira u Minhenu
Srpski teniser Janko Tipsarević plasirao se u drugo kolo ATP turnira u Minhenu, pošto je pobedio Australijanca Bernarda Tomića sa 5:7, 6:1, 7:6 (7:3).
Tipsarević je u njihovom prvom međusobnom duelu do pobed došao posle dva sata i osam minuta igre.
Prvi set današnjeg meča između Tipsarevića i Tomića, 27. tenisera sveta, trajao je 52 minuta, obeležili su ga dugi gemovi i brejkovi, a jedan više napravio je Australijanac.
Tipsarević, 635. teniser na ATP listi, je u desetom gemu imao i tri set lopte, ali je Tomić uspeo da se odbrani, a potom i da napravi brejk i u 12. gemu iskoristi svoju prvu set loptu za 1:0 u setovima.
Drugi set je, za razliku od prvog, trajao samo 21 minut i tada kao da je na terenu postojao samo jedan teniser. Tipsarević je dva puta oduzeo servis protivniku, u četvrtom i šestom gemu, za ubedljivih 6:1 i 1:1 u setovima.
U 10. gemu odlučujućeg seta Tomić je imao meč loptu na servis Tipsarevića, međutim, nije je iskoristio. taj period igre okončan je u taj-brejku, koji je Tipsarević dobio sa 7:3, napravivši dva mini-brejka.
Tipsarević će u drugom kolu turnira u Minhenu igrati protiv Viktora Estrelje Burgosa iz Dominikanske Repbulike, koji je juče u prvom kolu
eliminisao Viktora Troickog.