Vesti
Sport
Suspenzija stadiona Zvezde!
30.04.2015. 20:00
Izvor: Mondo
Suspenzija stadiona Zvezde!
Zvezda bez publike protiv Rada, a možda i duže. Disicplinski postupci protiv Zvezde i Partizana zbog nereda na "večitom derbiju". I Vladimir Volkov na tapetu.
Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Srbije donela je deo kazni zbog velikih nereda na stadionu Crvene zvezde pre i za vreme 148. "Večitog derbija".
Na osnovu izveštaja službenih lica, odlučeno je da stadion Crvene zvezde bude suspendovan, odnosno da publika ne može da prisustvuje utakmicama kada je Zvezda domaćin.
Ova odluka počinje da važi već od nedelje, 3. maja, kada u 26. kolu Jelen Superlige Srbije, Zvezda dočekuje Rad.
"Članovi Disciplinske komisije su doneli odluku o suspenziji prisustva publike na prvenstvenim utakmicama seniorskog tima FK Crvena zvezda koje će igrati kao domaćin, a do donošenja konačne disciplinske odluke. To znači da će Crvena zvezda narednu utakmicu Jelen Superlige, u okviru 26. kola, planiranu za 3. maj protiv Rada, igrati bez prisustva publike", piše u saopštenju na sajtu FSS.
Ovo bi moglo da znači da bi stadion Zvezde mogao da bude zatvoren i na više utakmica, a ne samo za tu jednu. Do kraja prvenstva ostalo je još pet kola, a Zvezda će tri puta igrati kao domaćin.
Takođe, disciplinci FSS pokrenuli su postupke i protiv Crvene zvezde i Partizana, i zatražili su njihovo izjašnjavanje na dostavljene izveštaje službenih lica.
"Protiv Crvene zvezde i Partizana pokrenuti su disciplinski postupci zbog korišćenja pirotehnike, tuče na tribinama, ubacivanja tvrdih predmeta, neprimerenog skandiranja i isticanja određenih transparenata", navodi se u saopštenju.
Pokrenut je i disciplinski postupak protiv igrača Partizana Vladimira Volkova. Volkov treba da se "izjasni o izjavama datim posle utakmice u kojima je omalovažavao Milorada Mažića, glavnog sudiju meča Crvena zvezda - Partizan".