Vesti
Sport
Vojvodina o suđenju: Obratićemo se policiji!
04.05.2015. 20:00
Izvor: Mondo
Vojvodina o suđenju: Obratićemo se policiji!
Fudbalski klub Vojvodina dostavio dopunu mišljenja o suđenju na utakmici protiv Voždovca u 25. kolu Superlige. "Bićemo prinuđeni da pravdu potražimo i kod MUP-a, Službe za borbu protiv organizovanog kriminala".
Fudbalski klub Vojvodina kivan je na suđenje u meču 25. kola Jelen Superlige protiv Voždovca, koji je odigran 29. aprila u Beogradu.
Vojvodina je taj meč izgubila 0:1 (glavni sudija bio je Darko Bogdanović), a posle meča nije imala nikakve primedbe na suđenje. Tačnije, nije ih unela u zvaničan zapisnik.
Međutim, potom je iz ovog kluba poslat dopis Fudbalskom savezu Srbije, Komisiji za suđenje i Zajednici Superlige (a predsednik Vojvodine Zoran Šćepanović je na čelu ovog tela koje upravlja ligom), da bi danas to mišljenje bilo dopunjeno.
Vojvodina ističe da je bilo mnogo utakmica u kojima je "sportski ponižavana" i da je u meču protiv Voždovca "suđenje bilo po zadatku"!
Evo šta piše u dopunjenom dopisu Vojvodine:
"Fudbalski klub Vojvodina se u više navrata obraćao u pismenoj formi, komisiji za suđenje FS Srbije u jesenjem, kao i u prolećnom delu prvenstva 2014/15. sa vrlo konkretnim primedbama na suđenje, koje je direktno uticalo na rezultate, a sve na štetu našeg kluba. Mnogo je utakmica u kojima smo sportski ponižavani drugačijim tretmanom i kriterijumom prema našim igračima u odnosu na protivničke. U sudijskoj organizaciji ima veoma mnogo stručnih ljudi, posvećenih sportu i pravdi, vrhunskih sudija i zbog njih koji časno rade odgovoran posao u fudbalu, treba da se indentifikuju i sankcionišu oni koji kvare ugled sudijske organizacije i srpskog fudbala.
Nakon još jedne utakmice na kojoj fudbal i sportsko nadmetanje nisu bili prioritet za sudije, nego suđenje po zadatku, mišljenja smo da pored dobre volje komisija za suđenje, očigledno ne može da se izbori sa jednim brojem sudija koji učestvuju u nečasnim radnjama, koje nisu deo sporta ili makar deo onoga kako FK Vojvodina vidi sportsku i vitešku borbu na terenu.
Obaveštavamo vas da ćemo pored obraćanja komisiji za suđenje FSS biti prinuđeni da pravdu potražimo i kod MUP-a, Službe za borbu protiv organizovanog kriminala".