Vesti
Žuta štampa
ZAVRŠENO SNIMANJE SMRDLJIVE BAJKE: Žarko Laušević postao beskućnik
06.05.2015. 20:00
Izvor: Kurir
ZAVRŠENO SNIMANJE SMRDLJIVE BAJKE: Žarko Laušević postao beskućnik
Premijera filma Miroslava Momčilovića u kojem glavne uloge igraju Žarko Laušević i Jelena Đokić biće na nekom velikom filmskom festivalu
Snimanje filma „Smrdljiva bajka“ reditelja i scenariste Miroslava Momčilovića, u kome glavnu ulogu tumači Žarko Laušević, završeno je u Beogradu.
U ovoj neobičnoj ljubavnoj priči, čiju premijeru možemo da očekujemo sledeće godine na nekom velikom filmskom festivalu, pratimo dvoje beskućnika koje tumače Lauš i Jelena Ðokić. Zapravo, neobičan par Momčilović je zapazio na beogradskim ulicama i svoje impresije pretočio u scenario.
- Bio je to jedan od najdirljivijih prizora koji sam video. Pratio sam ih jedno vreme. Živeli su u kanalizacionom šahtu. Dva junaka, dva antiheroja, ponižena, osuđena, odbačena od svih, otkrivaju snagu ljubavi u sebi i sopstvenom iskupljenju - kaže Momčilović.
U sporednim ulogama pojaviće se i Petar Božović, Bojan Žirović, Miloš Vlalukin, Nebojša Ljubišić, Aleksandar Ðurica, Miloš Samolov, Nebojša Ilić i Marko Gvero.
- Ovo će biti Momin najbolji film i Lauševićeva jedna od boljih uloga. Gledaocima će se posebno dopasti glumačko ostvarenje Petra Božovića - kaže sagovornik Kurira iz „Brigada filma“, koja je producent „Smrdljive bajke“.
Ovo će biti prvi Žarkov angažman u nekom igranom ostvarenju posle 16 godina i učešća u filmu „Nož“. „Smrdljivu bajku“ novčano je pomoglo Ministarstvo kulture preko Filmskog centra Srbije, pokrajina Vojvodina, Evroimaž i koproducent iz Bugarske.