Vesti
Sport
Đoković tek posle tri seta slomio žilavog Španca!
12.05.2015. 20:00
Izvor: Telegraf
Đoković tek posle tri seta slomio žilavog Španca!
Najbolji teniser na svetu Novak Đoković trijumfalno je počeo Matsers turnir u Rimu, na kome brani trofej, pobedom nad Špancem Nikolasom Almagrom posle dvosatne borbe, rezultatom 2:1 – 6:1, 6:7 (5:7), 6:3. Novakov naredni rival biće bolji iz meča Beluči – Bautista.
Prvu prepreku na putu do četvrtog pehara na “Foro Italiku” Đoković je preskočio perfektnim izdanjem u prvom setu i uz mnogo muke u naredna dva, kada je naišao na snažan otpor bivšeg devetog tenisera sveta, sada 74. na ATP listi.
Sve ono najbolje od našeg asa videli smo u prvom setu, kada je kao od šale slao rivalu širok repertoar neodranjivih udaraca, za koje iskusni Almagro nije imao rešenja. Taj deo igre, upisan rezultatom 6:1, završen je posle samo pola sata.
U nastavku, mimo svih očekivanja, ali na zadovoljstvo teniskih sladokusaca, viđen je ravnopravan duel, kao posledica Novakovog pada u igri, ali i znatno boljeg izdanja Španca. Uspeo je Almagro da izdrži do taj-brejka bez izgubljenog gema na svoj servis, pa je odluka pala u dodatnom periodu.
I tada se dogodilo nešto što se Novaku dešava verovatno jednom u godinu dana, čak i ređe: Posle vođstva od 5:2 u taj-brejku, Srbin je, umesto rutinskog završetka, izgubio pet uzastopnih poena, pa je Almagro izjednačio u setovima!
Neizvesnost na šljaci u Večnom gradu neočekivano se odužila i do šestog gema odlučujućeg seta, do 3:3.
Tada je Novak ponovo povratio punu kontrolu meča u svoje ruke. Osvojio je najpre gem na svoj servis, potom sledeći na Almagrov, i onda, iskoristivši drugu meč loptu u devetom gemu, stavio tačku na premijerni duel u Rimu ove sezone.