Vesti
Žuta štampa
"Dijasporo, glasaj za Srbiju!"
18.05.2015. 20:00
Izvor: Press
"Dijasporo, glasaj za Srbiju!"
Ovogodišnja šezdeseta Pesma Evrovizije otvorena je u nedelju uveče svečanim defileom delegacija zemalja učesnica i prijemom u bečkoj skupštini grada.
Sve delegacija prodefilovale su, uz prisustvo velikog broja novinara iz čitavog sveta, kao i više hiljada Bečlija, crvenim tepihom koji je bio postavljen na trgu ispred skupštine grada Beča.
Defile na crvenom tepihu dugom 200 metara započeo je prošlogodišnji pobednik Evrovizije Končita Vurst, a zatim su počele da pristižu delegacije, neke autobusima, a neke taksijem.
Predstavnica Srbije Bojana Stamenov izjavila je da je uzbuđena pred početak Evrosonga i da jedva čeka da stane na binu.
- Imam fanove ovde, divno je i uživam - rekla je ona prilikom defilea crvenim tepihom povodom prijema u bečkoj Većnici.
Stamenov je kazala da očekuje podršku dijaspore prilikom glasanja 19. aprila, kada se odlučuje ko će ući u finale.
- U polufinalu očekujem punu podršku dijaspore. Dijasporo, Srbija je uz vas i budite i vi uz nju 19. aprila - poručila je ona.
Pesma i predstavnica Srbije na Pesmi Evrovizije je i tajni favorit novinara, što se može u Beču videti svakodnevno, kako u odnosu predstavnika štampe iz celog sveta, tako i u natpisima o Evrosongu u austrijskim medijima koji neprestano pominju srpsku predstavnicu.

Srbija tajni favorit
Srbija je tajni favorit na ovogodišnjoj Pesmi Evrovizije, ocenjuju predstavnici Makedonije i Crne Gore na ovom takmičenju koje se održava u Beču.
- Mislim da je pesma Srbije sjajna, a da je Bojana Stamenov odlična pevačića. Ona je velika diva - stakao je predstavnik Makedonije Daniel Kajmakoski.
On je rekao da Bojana Stamenov odlično peva i da smatra, od samog početka, da je ona jedan tajni favorit.
- To sam tvrdio od samog starta i mislim da sam u pravu, ali to ćemo uskoro videti - poručio je Kajmakoski.
Predstavnik Crne Gore Nenad Knežević Knez, takođe, je kazao da je pesma sa kojom Srbija nastupa na jubilarnoj šezdesetoj Pesmi Evrovizije, dobra.
- To su naši veliki prijatelji i dajemo im apsolutno velike šanse. Oni daju sve od sebe da naprave što bolji plasman - naglasio je on.
Poznati pevač je poručio da “će za početak biti dovoljno da Srbija i Crna Gora zajedno proslave ulazak u finale“.