Vesti
Sport
Odbojkaši Srbije protiv Turske, devojke sa Hrvatskom
18.05.2015. 20:00
Izvor: RTS
Odbojkaši Srbije protiv Turske, devojke sa Hrvatskom
Muška odbojkaška reprezentacija Srbije će na startu Evropskih igara u Bakuu igrati protiv selekcije Turske, Srbija će se na prvim Evropskim igrama, koje će se održati od 12. do 28. juna u Bakuu, takmičiti u Grupi A sa reprezentacijama Azerbejdžana, Poljske, Francuske, Finske i Turske. Odbojkašice Srbije prvi meč igraju protiv Hrvatske, u ovoj grupi su još Bugarska, Holandija i Nemačka.
Prvi meč u Bakuu seniori Srbije odigraće 14. juna od 8.00 po srednjeevropskom vremenu protiv Turske. Srbija će u drugom kolu, 16. juna, igrati protiv domaće selekcije, meč protiv Poljske je zakazan za 18. jun, dok će dan kasnije igrati protiv Finske. U poslednjem kolu Grupe A, Srbija će se, 22. juna, sastati sa selekcijom Francuske.
U B grupi će igrati Belgija, Bugarska, Nemačka, Italija, Rusija i Slovačka.
Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije će na početku prvih Igara u Bakuu 13. juna igrati protiv Hrvatske od 18.00 po srednjeevropskom vremenu, dok će se dva dana kasnije, u drugom kolu Grupe B, sastati sa Nemačkom od 17.00.
Rival selekcije Srbije u trećem kolu biće Bugarska, a meč će se igrati 17. juna od 11.30, dva dana kasnije u istom terminu sastaće se sa Holandijom, a 21. juna od 19.00 igraće protiv Rusije.
U Grupi A igraće Azerbejdžan, Italija, Turska, Belgija, Poljska i Rumunija.
Plasman u četvrtfinale izboriće po četiri selekcije iz obe grupe. Poznato je da će se u četvrtfinalu sastati pobednici grupa sa četvrtoplasiranim selekcijama iz druge grupe, dok će se ostali parovi četvrtfinala dobiti žrebom - drugoplasirana ekipa iz Grupe A će u četvrtfinalu igrati protiv trećeplasirane reprezentacije iz A ili B grupe, što će biti određeno žrebom.