Vesti
Sport
Rađen otpušten: Priznajem, pogrešio sam. Izvinite!
20.05.2015. 20:00
Izvor: Vesti-online
Rađen otpušten: Priznajem, pogrešio sam. Izvinite!
Proslavljeni srpski vaterpolista i reprezentativac Nikola Rađen oglasio se u utorak uveče otvorenim pismom.
Otvoreno pismo trofejnog srpskog vaterpoliste i člana pirejskog Olimpijakosa, prenosimo u celosti:
"Iako sam prvobitno putem društevnih mreža, poručio da se, do okončanja doping postpupka neću oglašavati, zbog velikog interesovanja javnosti, odlučio sam da obratim otvorenim pismom.
Tačno je da su nalazi na doping testu bili pozitivni, i da mi od strane FINA sledi suspenzija. Tokom svoje dugogodišnje karijere i najvećih sportskih uspeha, bio sam preko 20 puta testiran, i svi doping testovi, osim poslednjeg, bili su negativni. Prihvatam odgovornost za svoje postupke i svestan sam posledica koje će uslediti, ali se iskreno nadam da ću biti u prilici da se ponovo vratim vaterpolu. Napravio sam grešku koju ću ispraviti, a prvi korak na tom putu je da grešku priznam.
Posebno želim da istaknem da mi je žao što sam uneo nemir u svoju porodicu, što sam izneverio saigrače, trenere i što sam razočarao ljubitelje vaterpola. Međutim, nadam se da ću mojim budućim angažovanjem ponovo pridobiti njihovo poverenje.
Veliku zahvalnost dugujem pre svega mojoj porodici, ali i svima onima koji su mi pružili podršku u ovom teškom trenutku".
Istovremeno, vaterpolo klub Olimpijakos raskinuo je ugovor sa Nikolom Rađenom. Kako navodi grčki šampion u kratkom saopštenju na sajtu, do prekida saradnje došlo je jer je Rađen prekršio uslove ugovora o delu sportiste.
Nikola Rađen ima impresivnu karijeru. Sa nacionalnim timom osvojio je čak 18 medalja, od toga 11 zlatnih igrajući na OI, SP, EP,Mediteranskim igrama, Univerzijadi, i nastupajući za reprezentaciju u Svetskoj ligi.
Sa ekipama Partizana i Crvene zvezde osvajao je titule prvaka Evrope.