Vesti
Sport
Uragan Ana
29.05.2015. 20:00
Izvor: Mondo
Uragan Ana
Srpska teniserka do osmine finala Rolan Garosa stigla za manje od sat vremena. Naredna rivalka Ruskinja Makarova, deveti nosilac
Ana Ivanović iz kola u kolo igra sve bolje u Parizu.
Ako je u prva dva kola imala oscilacije u igri, u trećoj rundi odigrala je na vrhunskom nivou - "protrčala" je po terenu i ubedljivo savladala Donu Vekić iz Hrvatske rezultatom 6:0, 6:3.
Podatak da je trijumf ostvarila za svega 53 minuta igre najbolje pokazuje koliko je Ivanović bila ubedljiva, a Hrvatica, koja zauzima 165. mesto na WTA listi nedorastao protivnik.
Ana je od starta krenula furiozno. Odmah je "stisla" rivalku i sa šest gemova u nizu pokazala joj ko je favorit u meču. Ipak, Vekić je u nastavku uspela da pruži žešći otpor srpskoj igračici. Držala se "egal" četiri gema (kada je napravljen po brejk na svakoj strani), a onda je Ana ponovo preuzela kontrolu. Dobila je tri naredna gema u nizu i stekla prednost koja je bila nedostižna za njenu protivnicu.
To je bila mala srpska osveta, budući da je Dona Vekić prethodno eliminisala Bojanu Jovanovski.
Ana, koja je na Rolan Garosu trijumfovala 2008. godine, u osmini finala igraće protiv Ruskinje Ekaterina Makarove, koja je savladala svoju zemljakinju Elenu Vesninu sa 6:2, 6:4.
Protiv Makarove, koja je deveti nosilac, ima polovičan učinak - 1:1, a jedini trijumf ostvarila je 2010. godine na US Openu (6:3, 6:2). Makarova joj se revanširala godinu dana kasnije na Australijan Openu u tri seta - 3:6, 6:4, 10:8.