Vesti
Sport
Novak Đoković bolji od Nadala za polufinale Rolan Garosa
03.06.2015. 20:00
Izvor: Politika
Novak Đoković bolji od Nadala za polufinale Rolan Garosa
Nadal je veliki šampion i uvek mi je zadovoljstvo da igram protiv njega. Odigrao sam neverovatno i želim da nastavim ovako, rekao je Đoković.
PARIZ – Najbolji teniser sveta Novak Đoković plasirao se polufinale Rolan Garosa, pošto je danas pobedio Španca Rafaela Nadala sa 7:5, 6:3, 6:1.
Đoković je devetostrukog osvajača Rolan Garosa savladao za dva i po sata, ali i napravio veliki korak ka osvajanju jedinog gren slema koji mu nedostaje.
Uspeh srpskog tenisera dobija veći značaj pošto je iz sedmog pokušaja trijumfovao protiv Nadala na Otvorenom prvenstvu Francuske, ali i smanjio rezultat u međusobnim susretima 23:21.
Nadal je u karijeri tek drugi put iz 61 meča poražen na njegovom omiljeninom terenu u Parizu, prvi još od 2009. godine i duela u polufinalu sa Šveđaninom Robinom Soderlingom.
Srpski teniser slavio je u meču koji je označen kao finale pre finala i kao jedan od najvažnijih u poslednjoj deceniji, ali je Đoković završio posao posle samo tri seta.
Prvi reket sveta furiozno je otvorio meč, odmah napravio dva brejka za veliku prednost 4:0, Španac je uspeo da veže četiri gema i vrati se, ali kada je bilo najbitnije, u 12. gemu, Đoković je napravio brejk i poveo sa 1:0.
Nastavak je doneo dosta opreznu igru sa obe strane, ali kako se bližio kraj drugog seta Đoković je bio sve sigurniji, posebno u igri na mreži, a ključni trenutak dogodio se u osmom gemu kada je Novak prigrabio brejk.
Posle velikih 2:0, Đoković je igrao sa mnogo samopouzdanja i posle nepunih pola sata u trećem setu i samo jednog izgubljenog gema došao do velikog trijumfa.
Đoković će u borbi za finale igrati protiv boljeg između Britanca Endija Mareja i Davida Ferera iz Španije.
Đoković: Nadal je i dalje veliki šampion
PARIZ - Srpski teniser Novak Đoković rekao je da je Rafael Nadal i dalje veliki šampion, iako ga je danas eliminisao u četvrtfinalu Otvorenog prvenstva Francuske.
„Nadal je ove sezone odigrao malo lošije od onoga što se očekuje od njega. Ali, on je još veliki šampion i uvek mi je zadovoljstvo da igram protiv njega. Odigrao sam neverovatno i želim da nastavim ovako”, rekao je Đoković na terenu odman posle meča u Parizu.
Đoković se pobedom nad Nadalom sa 3:0 u setovima plasirao u polufinale Otvorenog prvenstva Francuske.
Prvi teniser sveta se našalio da će taktiku sa tog meča zadržati za sebe.
„Bio sam agresivan, koncentrisao se na svaki poen. To nije lako sprovesti na ovom terenu koji nije uvek u najboljem stanju”, kazao je on.
Đoković će u polufinalu igrati protiv pobednika duela između Endija Mareja i Davida Ferera.