Vesti
Sport
Veliki bonus za Evropu: Božovića čeka nagrada ukoliko napravi podvig sa Zvezdom
04.06.2015. 20:00
Izvor: RTS
Veliki bonus za Evropu: Božovića čeka nagrada ukoliko napravi podvig sa Zvezdom
Poznato je da je Miodrag Božović imao milionske ugovore u Rusiji i da je Zvezdu pristao da vodi za značajno manju platu. Klub je, ipak, želeo da mu na određeni način to kompenzuje i potpisao je ugovor koji predviđa značajne bonuse za rezultatske uspehe. Tako je, prema saznanjima „Blica“, premija za ulazak u Ligu Evrope treneru crveno-belih - 100.000 evra.
Da je zaista reč o ozbiljnim bonusima, potvrdio je i član Zvezdine uprave profesor Božidar Cerović posle nedavnog sastanka Upravnog odbora na kome je Božović i zvanično promovisan u trenera.
- Božović je sa nama potpisao jednogodišnji ugovor, ali ideja svih je da on ostane duže. Tim ugovorom su predviđeni i bonusi ukoliko Zvezda bude ostvarivala najviše domete, pa i one za plasman u evropska takmičenja, ove sezone u Ligu Evrope - rekao je Cerović.
Jasno je da Zvezda od ulaska u Ligu Evrope, koja u ovom trenutku izgleda kao skoro pa nemoguć zadatak, može mnogo da profitira i da predviđena premija neće biti veliki izdatak u tom slučaju, a da bi takvim uspehom Božović i praktično postao Zvezdin spasilac, jer ga, kao takvog, već sada vidi brojna armija navijača crveno-belih.
Prvog protivnika na putu ka Ligi Evrope vicešampion će saznati baš na Božovićev rođendan, 22. juna. Prvi mečevi prvog kola kvalifikacija su 2. i 9. jula i očekuje se da ih Zvezda reši u svoju korist. Drugo kolo u kome će Zvezda takođe biti nosilac igra se nedelju dana kasnije, i to je poslednje u kome će crveno-beli imati ulogu favorita. Već u sledećem, trećem, i potom ako prođu u plej-of biće u ulozi autsajdera, odnosno u šeširu nepovlašćenih timova.
Jasno je da bi za tako ambiciozan cilj Zvezdi, pa i Grofu trebalo i dosta sreće. Ako je budu imali i ako ostvare cilj, svima u klubu će to mnogo doneti, a naročito navijačima koji bi mogli da gledaju kvalitetan evropski fudbal.