Vesti
Sport
PREKID: Đoković - Marej odloženo za SUBOTU!
05.06.2015. 20:00
Izvor: Mondo
PREKID: Đoković - Marej odloženo za SUBOTU!
Šteta. Mogao je Novak da završi posao u polufinalu Rolan Garosa i posle tri seta. Ovako, posle prespavane noći, borba se nastavlja dan pred veliko finale pri rezultatu 3:3 u četvrtom setu. Oluja i mrak su pobedili, radovao se Vavrinka.
Trajalo je tri sata i 10 minuta i prekinuto u 20:35 što zbog najavljene oluje, što zbog sumraka koji se uveliko bio spustio nad "Filip Šatrijeom".
Odjednom neizvesno polufinale Rolan Garosa za 2015. godinu biće nastavljeno u subotu.
Prekinuto je u trenutku kada je rezultat u duelu dva gren slem šampiona koji nemaju titulu u Parizu iznosio:
(1) Novak Đoković - (3) Endi Marej 6:3, 6:3, 5:7, 3:3!
Teško je reći ko je više poremećen ovom odlukom supervizora ATP, odnosno kome će noćenje i odmor bolje doći. Možda je jedini pravi pobednik – (8) Sten Vavrinka, koji je svoj posao u polufinalu završio na vreme u petak, u popodnevnim časovima.
Jer, u trenutku kada se očekivalo da Đoković nokautira vršnjaka i finale izbori u tri seta, za oko dva sata igre, nekoliko neiskorišćenih šansi za brejk sredinom i pred kraj trećeg seta surovo je kaznio njegov veliki rival Marej, koji je do prve brejk lopte stigao posle dva sata i 18 minuta igre, a kada je napravio brejk, uzeo je i treći set!
U četvrtom, koji je počeo tačno u 20:00, nakon što je Marej zatražio masažu, a to pravo iskoristio i Đoković, Novak je imao tri vezane brejk šanse za 2:0, potom doživeo brejk i napravio ribrejk (2:2), posle kojeg je podigao nivo igre i naterao Mareja da spašava dve brejk lopte bežeći od rezultata 4:2.
Kada je Škot to i uspeo, uz mnogo muke i malo sreće, pojavio se sudija koji je glavnom sudiji Paskalu Mariji saopštio da više nema uslova za tenis – 3:3.
Nastavljamo u subotu!