Vesti
Sport
Zvezda - Želje su jedno, mogućnosti drugo...
12.06.2015. 20:00
Izvor: sportske.net
Zvezda - Želje su jedno, mogućnosti drugo...
Prvi čovek Crvene zvezde govorio otvoreno o željama za letnji prelazni rok, o imenima koja su se proteklih dana i nedelja pojavljivala i u javnosti.
Generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić rekao je danas da klub u letnjem prelaznom roku želi da dovede nekoliko pojačanja, ali da glavnu prepreku dovođenju željenih fudbalera predstavljaju finansije.
"Prva želja nam je da (Aleksandar) Katai ostane. Postigli smo već dogovor sa Olimpijakosom, a nadam se da ćemo i sa njim. Druga je Milan Rodić, ali je tu nešto zapelo sa Zenitom, jer oni žele da zadrže Rodića i narednoj sezoni. Iz domaćeg prvenstva želimo (Mijat) Gaćinovića, (Mirko) Ivanića i Slavoljuba Srnića. Videćemo šta ćemo od toga uspeti", rekao je Terzić novinarima u Beogradu.
Direktor Zvezde je na početku priprema rekao da su u prethodnih šest meseci skautirani mnogi igrači, među kojima su i Nikola Žigić i Miloš Krasić.
"Mnogo igrača smo pratili u prethodnih šest meseci, mnogo je u ponudi... Ponovo imamo, i to je normalno za Zvezdu, jedan raskorak između igrača koje mi želimo - oni su skupi i igrača koji se nama nude za koje smo sigurni da ne mogu da odgovore zahtevima, to je sudibna Crvene zvezde. Kao što je rekao trener Božović ne smemo da srljamo i dovodimo po svaku cenu, jer nismo u poziciji da imamo pravo na grešku", rekao je Terzić.
"Razgovarali smo sa Žigićem i Krasićem, ali ipak nije lako dovesti igrača koji u inostranstvu više zarađuje na mesečnom nivou nego što bi u Zvezdi dobio za godinu dana. Problem je i činjenica da imaju porodice, dugo su u inostranstvu, deca idu u školu", dodao je on.
Terzić je kazao da klub nastoji da zadrži mlade fudbalere, koji su stasali prošle sezone u prvom timu Zvezde.
"Uradićemo sve da Predrag Rajković, Luka Jović, Mihajlo Ristić, Marko Grujić i Vukašin Jovanović ostanu bar još jednu sezonu. U slučaju neke dobre ponude, tražićemo da ostanu na pozajmici", rekao je on.
Fudbaleri Zvezde okupili su se danas na stadionu Rajko Mitić na početku priprema za novu sezonu. Prvi meč crveno-beli igraće 2. jula u kvalfikacijama za Ligu Evropa.