Vesti
Sport
Nikodijević: Nije bilo zabrane za Mrkelu i Miloševića, u pitanju je nesporazum
23.06.2015. 20:00
Izvor: RTS
Nikodijević: Nije bilo zabrane za Mrkelu i Miloševića, u pitanju je nesporazum
Predsednik Skupštine grada Beograda Nikola Nikodijević saopštio je da je prilikom dočeka mladih fudbalera na terasi gradskog parlamenta došlo do nesporazuma i da se zabrana izlaska na terasu nije odnosila na Mitra Mrkelu i Savu Miloševića.
Povodom pisanja pojedinih medija da je gradski menadžer Goran Vesić zabranio Mrkeli i Miloševiću da izađu na balkon i zajedno sa stručnim štabom i igračima proslave titulu svetskog prvaka, Nikodijević je objasnio da je "u euforiji došlo do nesporazuma".
Kako je istakao, preporuka domaćina da na balkon ne izlaze političari, državni funkcioneri i funkcioneri Fudbalskog saveza Srbije se u svakom slučaju nije odnosila na Mrkelu, direktora mlađih selekcija, i Miloševića, potpredsednika Saveza zaduženog za mlađe kategorije, koji su zajedno sa reprezentacijom deo uspeha.
"Svakako cenimo njihov doprinos koji su dali tituli i za njih će vrata Skupštine grada uvek biti otvorena. Čim su se pojavili medijski napisi kontaktirao sam sa generalnim sekretarom Fudbalskog saveza Zoranom Lakovićem i raspravili smo o detaljima nesporazuma. Još jednom apelujem da se pažnja javnosti ne skreće sa istorijskog uspeha omladinske reprezentacije", istakao je Nikodijević.
Nikodijević je saopštio i da je on bio zadužen za protokol dočeka mladih fudbalera, što je uključivalo i dogovor ko izlazi na balkon, te da nesporazum ne sme da baci senku na svetsku titulu.
"Domaćin dočeka mladih fudbalera, u ime Skupštine Beograda, bio sam ja. Jedini sam komunicirao sa zvaničnim predstavnicima Fudbalskog saveza Srbije. To znači da sam u dogovoru sa njima donosio odluke o tome kakav će biti protokol dočeka, što je uključivalo i dogovor ko izlazi na balkon. Nijedan drugi funkcioner Skupštine grada, uključujući i Vesića, nije učestvovao u dogovorima, niti je donosio bilo kakve odluke povodom dočeka", rekao je Nikodijević.