Vesti
Sport
Kad porastem biću... delfin!
25.06.2015. 20:00
Izvor: Mondo
Kad porastem biću... delfin!
Vaterpolisti Srbije ostvarili i treću, važnu pobedu na završnom turniru Svetske lige.
Srbija - Australija 12:8 (2-2, 4-3, 3-1, 3-2)! Treća pobeda vaterpolista Srbije na završnom turniru Svetske lige u Bergamu.
Australijanci su pružili žestok otpor srpskom timu, ali ne i dovoljan da iznenade. Posle prve četvrtine bilo je 2:2, na poluvremenu 6:5 za srpski tim. Početkom treće četvrtine, Australija je stigla do izjednačenja, ali je serijom 3-0 (vođstvo od 9:6), srpska reprezentacija postavila stvari na svoje mesto.
Na četiri minuta pre kraja meča, Srbija je stigla do najvećeg vođstva 11:7.
Očigledno da je umor malo sustigao srpski tim, ali i Australijanci su sve samo ne lak protivnik. Vaterpolo je u toj zemlji sasvim solidno napredovao i već godinama unazad reprezentacija te zemlje beleži dobre rezultata.
Ipak, Srbija je daleko kvalitetniji tim. Raduje povratak oporavljenog Milana Aleksića (u timu nije bilo mladog Nikole Jakšića kome su grubi Italijani u sredu uveče polomili nos).
Igrač utakmice bio je Filip Filipović, četvorostruki strelac. Srbija je osvojila prvo mesto u Grupi B i sutra (petak, od 20h) će igrati sa četvrtoplasiranom ekipom iz Grupe A za plasman u polufinale. A to je selekcija Kine.

- STRELCI -
Srbija: Filipović 4, Dušan Mandić 2, Slobodan Nikić 2, Stefan Mitrović 2, Miloš Ćuk 1, Andrija Prlainović 1.
Australija: Hauden 3, Riči-Kembel, Koteril, Džilgrst, Janger i Miler po 1.