Vesti
Sport
Nađena zarđala bomba na stadionu Zvezde!
02.07.2015. 20:00
Izvor: hotsport.rs
Nađena zarđala bomba na stadionu Zvezde!
Na krovu stadiona Crvene zvezde u četvrtak ujutru pronađena je eksplozivna naprava, što je potvrdila i policija, ali generalni direktor kluba Zvezdan Terzić tvrdi drugačije.
"Prilikom redovne kontradiverzione kontrole zbog utakmice, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Beogradu na stadionu 'Rajko Mitić' pronašli su zarđalu ručnu bombu. Eksplozivna naprava se nalazila na krovu iznad severoistočne tribine. Preneta je na bezbedno mesto, radi uništenja", saopšteno je iz policije koja radi na rasvetljavanju ovog slučaja.
Ipak, Zvezdan Terzić demantuje navode MUP-a.
"Ne radi se o bombi. Stadion je bezbedan, pozivamo navijače da dođu na utakmicu u što većem broju. Ponavljam, ne radi se o bombi, a jeste posle pregleda kontradiverzionih jedinica MUP pronađen neobičan predmet, ali bez eksplozivnog punjenja. Nije uopšte bomba, nego nešto što je u korozivnom stanju i stadion je bezbedan", rekao je Terzić.
Crveno-beli posle godinu dana nakon suspenzije od 20.45 igraju prvi meč u evropskom takmičenju i dočekuju Kairat na startu kvalifikacija za Ligu Evrope, a napravljena je nimalo prijatna uvertira.
Zbog toga je blagajna bila zatvorena, što svakako nije praksa na dan utakmice, a još se utvrđuje kakva naprava je u pitanju.
"Čuli smo u jednom trenutku detonaciju, ali je ličila na topovski udar. Normalno i dalje radimo prodaju karata", rekao je radnik na blagajni "Marakane".
Za četvrtak je bila zakazana i Skupština kluba, koja je otkazana u pet do 12.