Vesti
Sport
SAVIĆ: Rasterećeno, ali sa najvećim ambicijama idemo u Kazanj
23.07.2015. 20:00
Izvor: hotsport.rs
SAVIĆ: Rasterećeno, ali sa najvećim ambicijama idemo u Kazanj
Selektor vaterpolo reprezentacije Srbije Dejan Savić rekao je danas da nacionalni tim na Svetsko prventsvo u Rusiju putuje rasterećeno zbog osvojene vize za olimpijske igre, ali je poručio da su i pored toga ambicije na predstojećem šampionatu najviše.
- Osvajanjem Svetske lige ostvarili smo glavni cilj ove sezone, ali to nam ne daje za pravo da idemo opušteno na Svetski šampionat. Idemo u Kazanj bez pritiska, ali tradicija srpskog vaterpola i karakter ovih igrača ne dopuštaju nam da se opustimo. Želimo da se vratimo na vrh svetskog vaterpola – rekao je Savić Tanjugu na poslednjem treningu uoči sutrašnjeg polaska na šampionat sveta u Kazanju.
On je istakao da je ekipa izvukla pouku posle sedmog mesta na prethodnom SP u Barseloni.
- To je bio neuspeh. Igračima nije potrebna dodatna motivacija jer je imaju samim tim što predstavljaju Srbiju.
Srpski tim igraće u grupi D protiv Crne Gore, Japana i Australije.
- Crna Gora je izuzetan rival. Oni su nam veliki konkurenti, taj duel znači borbu za prvo mesto u grupi i dodatni odmor od tri dana. Japanci su neugodni, poslednjih godina su pobedli Crnu Goru ali smo protiv njih favoriti. Australija moze svima da otkine bodove,a posebno dobro igraju nprotiv nas – rekao je Savić.
Srpski vaterpolista Dušan Mandić rekao je da tim ima kvalitet za osvajanje zlatne medalje.
- Prvi meč protiv Crne Gore biće u rangu finala i u slučaju pobede to bi nam dodatno olakšalo put do polufinala, što je glavni cilj. Ne bežimo od zlata, imamo veliku zelju ali ne pobeđuje uvek najbolji – izjavio je Mandić.
Zvanično najbolji igrač sveta Filip Filipović takođe ističe maksimalne ambicije.
- Očekivanja su velika, najviše od naš samih, ipak nemamo toliki pritisak kao ostale reprezentacije. ali imamo veliku obavezu da odigram najbolji vaterpolo – poručio je Filipović i dodao da su glavni favoriti Italija, Crna Gora, Mađarska i Hrvatska.
Šampionat sveta u Kazanju igra se od 27. jula do 9. avgusta.