Vesti
Sport
Vojvodina sigurna, Čukarički eliminisan iz kvalifikacija
24.07.2015. 20:00
Izvor: Pressonline
Vojvodina sigurna, Čukarički eliminisan iz kvalifikacija
Fudbaleri Čukaričkog nisu uspeli da se plasiraju u 3. kolo kvalifikacija za Ligu Evrope pošto su juče u Bakuu, u revanš utakmici 2. kola, izgubili od azerbejdžanskog predstavnika Gabale sa 2:0, dok je Vojvodina odigrala protiv Spartaksa 1:1 i plasirala se u naredno kolo.
Golove su postigli Vivakva u 90. za Spartaks, a Kordić u 86. minutu za Vojvodinu. Prvi meč kod kuće u Novom Sadu srpski tim dobio je sa 3:0. U nastavku kvalifikacija Vojvodina se sastaje sa italijanskim predstavnikom Sampdorijom. Prvi meč igra se 30. jula u Đenovi, a revanš 6. avgusta u Novom Sadu. Fudbaleri Čukaričkog nisu uspeli da se plasiraju u 3. kolo kvalifikacija za Ligu Evrope pošto su večeras u Bakuu, u revanš utakmici 2. kola, izgubili od azerbejdžanskog predstavnika Gabale sa 2:0. Oba gola postigao je Zenjov, u 39. i 53. minutu. Prvi meč u Beogradu srpski tim dobio je rezultatom 1:0. U nastavku kvalifikacija Gabala će igrati sa boljim iz dvomeča Trakaj (Litvanija) - Apolon (Kipar).
Zagorčić: Primljeni gol jedina greška na utakmici
Trener fudbalera Vojvodine Zlatomir Zagorčić rekao je posle remija u gostima protiv Spartaksa da je zadovoiljan igrom svojih izabranika u susretu sa predstavnikom Letonije. "Gol koji smo primili jedina je greška na današnjem meču. Kontrolisali smo igru i bili nadmoćniji, ali nismo slavili zbog plasmana u dalje kvalifikacije posto smo odigrali nerešeno", kazao je Zagorčić novinarima posle meča. Tokom prvog poluvremena Vojvodina je mogla da povede preko Ivanića, ali je njegov udarac odbranio protivnički golman, međutim, i domaćin je propustio šansu da zatrese mrežu kada je Davidovs šutirao preko gola. U nastavku su Novosađani kontrolisali igru, Stanisavljević je u 56. minutu iz slobodnog udarca pogodio prečku, a vođstvo je doneo Kordić u finišu kada je odbijenu loptu poslao u mrežu. Spartaks je na kraju ipak izborio utešan remi u trećem minutu sudijske nadoknade preko italijanskog internacionalca Vivakve. Vojvodina je posle eliminacije Crvene zvezde i Čukaričkog ostala jedini predstavnik Srbije u nastavku kvalifikacija za Ligu Evrope, gde je čeka italijanska Sampdorija. "Oni su izraziti favoriti u predstojećem dvomeču. Međutim, nećemo se predati i učinićemo sve da priredimo iznenađenje i eliminišemo i Sampdoriju", poručio je Zagorčić.
Milojević: Razočaran sam, zaslužili smo više
Trener fudbalera Čukaričkog Vladan Milojević rekao je da je razočaran porazom od Gabale i istakao da je njegov tim zaslužio više u dvomeču 2. kola kvalifikacija za Ligu Evrope sa predstavnikom Azerbejdžana. „Bila je ovo otvorena utakmica, a ja sam i rekao da će za prolaz odlučivati 180 minuta igre. Želeli smo da postignemo gol koji bi utakmici dao potpuno drugačiji tok, međutim, ostvarilo se ono čega smo se pribojavali, golove smo primili mi. Ipak, kada se sagleda sve što se dešavalo u dve utakmice, smatram da smo zaslužili više od jednog postignutog gola", rekao je Milojević novinarima posle meča u Bakuu. On je ocenio da je Gabala trijumfovala zahvaljujući individualnom kvalitetu svojih igrača, a da Čukarički nije iskoristio ukazane šanse. "Kada ne iskoristite toliko šansi na evropskoj utakmici, onda su ovakve stvari neminovnost. Rekao sam igračima da sam ponosan kako smo se borili, sreća nam je malo okrenula leđa. Čestitam Gabali, nama jednostavno danas nije bio dan“ rekao je Milojević.