Vesti
Svet
Medvedev: Rusija za celovitu Ukrajinu bez Krima
27.07.2015. 20:00
Izvor: Mondo
Medvedev: Rusija za celovitu Ukrajinu bez Krima
Ruski premijer Dmitrij Medvedev rekao je u Ljubljani da se Rusija zalaže za teritorijalni integritet Ukrajine ali uzimajući u obzir odluke o Krimu donete prošle godine.
"Rusija se zalaže za teritorijalni integritet Ukrajine ali, naravno, s obzirom na odluke o Krimu donete prošle godine", rekao je Medvedev na konferenciji za štampu u Ljubljani posle razgovora sa slovenačkim liderima.
"Spremni smo da nastavimo konsultacije. Mislim da će biti korisno u svakom slučaju", rekao je Medvedev a prenela je ruska novinska agencija Tass.
On je rekao da je najosetljivije pitanje koje je pokrenuto u njegovim razgovorima u Sloveniji bio sukob u Ukrajini. Ruski premijer je rekao da ga je predsednik slovenačke vlade Miro Cerar obavestio o stavu Evropske unije o Ukrajini , dok je on ponovio nepromenjeni stav Rusije.
"Mi, takođe, polazimo od činjenice da ne postoji vojno rešenje za ovaj sukob, da se rešava mirnim putem, pre svega kroz razgovore između svih strana u ovom sukobu. I mislim, zvaničnih vlasti i vlasti na jugoistoku (Ukrajine)", rekao je Medvedev,
Slovenački premijer je rekao da se Slovenija zalaže za teritorijalni integritet i nezavisnost Ukrajine.