Vesti
Sport
Srbija bez Bobija Marjanovića na EP!
04.08.2015. 20:00
Izvor: Mondo
Srbija bez Bobija Marjanovića na EP!
KSS potvrdio: novi centar San Antonija Boban Marjanović neće igrati na Evropskom prvenstvu.
Udarac za Srbiju pred Eurobasket!
Centar Boban Marjanović je, posle čitave sage oko povrede i izjava tim povodom, dobio "stop" od svog San Antonija i neće igrati za svoju zemlju na predstojećem Evropskom prvenstvu.
Košarkaški savez Srbije (KSS) potvrdio je ovu vest:
"KSS je primio zvanično obaveštenje od San Antonija kojim se, pozivajući se na ugovor između FIBA i NBA, zabranjuje nastup Marjanoviću na Evropskom prvenstvu. Medicinski nalaz urađen u SAD potvrđuje dijagnoze naših lekara i lekara koji su Marjanovića pregledali u Milanu pre potpisivanje ugovora, da ne postoje nikakve frakture u levom stopalu. I pored te činjenice, pozivajući se na sugestije američkih lekara, San Antonio je zabranio nastup Bobanu za našu reprezentaciju, uprkos njegovoj velikoj želji".
Uvidom u nalaz, koji je objavljen na sajtu, svako može sam da se uveri koliko je takva zabrana osnovana, a koliko ne.
"Košarkaški savez Srbije će zvanično odgovoriti klubu i dopis proslediti FIBA kojim će izraziti svoje neslaganje sa ovakvom odlukom američkog kluba. Uprkos tome, naši ciljevi na Evropskom prvenstvu ostaju isti i verujemo da će naši reprezentativci i stručni štab ostvariti rezultat na koji ćemo kao i uvek biti ponosni", poručuju iz KSS.
Ovakav rasplet se i mogao očekivati nakon što je San Antonio opozvao svog novog igrača sa priprema srpskog tima kako bi još jednom proverili njegovo zdravstveno stanje, a sve posle izjave da je plej-of sprskog prvenstva igrao sa "polomljenim stopalom".
Prvi pregledi u San Antoniju su pokazali da je ta povreda zalečena, ali da i dalje postoji otok. Dodatni pregledi su naveli upravu "Mamuza" da Košarkaškom savezu Srbije pošalju obaveštenje da on ne može da nastupi za Srbiju.
Na raspolaganju selektoru Aleksandru Đorđeviću na centarskoj poziciji su: Miroslav Raduljica, Ognjen Kuzmić (tandem iz PAO-a), Nikola Milutinov (novi član Olimpijakosa) i Vladimir Štimac.